Vučić tvrdi da postoji potpuna sloboda medija u Srbiji

© AP Photo / Darko VojinovicAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Upitan kako se oseća, odnosno da li se stidi toga što je bio ministar informisanja u vreme Slobodana Miloševića, Vučić je rekao da se oseća „nelagodno“ zbog Zakona o informisanju koji je tad predložio. "To je bio veoma glup zakon o informisanju“, ocenio je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da u Srbiji postoji potpuna sloboda medija i da svaki medij ima pravo da iznosi kritike na njegov račun.

„Postoji potpuna sloboda medija u Srbiji. Naravno da uvek može bolje i ja ću učiniti sve da to omogućim. Svako može mene da kritikuje kad hoće i u bilo kojoj medijskoj kući, nema nikakvih problema“, rekao je Vučić u emisiji „Global konversejšen“ na kanalu Juronjuz.
Upitan kako bi uporedio stanje u medijima sad i u vreme kad je bio ministar informisanja, Vučić je rekao da je lako reći nešto protiv njega po tom pitanju, ali da u Srbiji postoji puna sloboda medija. 

Iako je Savet za borbu protiv korucije uputio Vladi Srbije 24 preporuke za poboljšanje okolnosti koje u praksi dovode do kontrole i korupcije u medijima, predstavnici Ministarstva kulture i  informisanja nisu prisustvovali  tribini o implementaciji preporuka - Sputnik Srbija
Vlast ignoriše Savet za borbu protiv korupcije

Na konstataciju voditeljke da se u izveštaju o napretku Srbije izražava zabrinutost o slobodi izražavanja, kao i da je Srbija pala na svetskoj rang listi slobode medija za 13 mesta, Vučić je rekao da je Srbija usvojila tri medijska zakona koja su usklađena sa evropskim zakonodavstvom.

„Uvek sam spreman da čujem sve njihove primedbe, sve vaše primedbe i da uspostavimo još bolje uslove za medije, toga se ne plašim uopšte“, rekao je Vučić.

Upitan kako se oseća, odnosno da li se stidi toga što je bio ministar informisanja u vreme Slobodana Miloševića, Vučić je rekao da se oseća „nelagodno“ zbog Zakona o informisanju koji je tad predložio. 

Poglavlje 35 treba otvoriti na početku pregovora, navodi se u nacrtu rezolucije EP - Sputnik Srbija
Što je Srbija bliža EU, stanje u medijima lošije

„To je bio veoma glup zakon o informisanju i ja sam to priznao svom narodu“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da je navodna njegova izjava „Za svakog ubijenog Srbina stotinu muslimana“ izvučena iz konteksta.

„Imao sam mnogo glupih izjava, ali ta je apsolutno izvučena iz konteksta“, rekao je Vučić.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala