Uhapšen zbog „Tajne nuklearne pretnje“

© Flickr / Commander, U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th FleetAtomska pomornica Britanske kraljevske flote „HMS Talent"
Atomska pomornica Britanske kraljevske flote „HMS Talent - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uzbunjivač Vilijam Meknil, koji je pobegao nakon što je objavio dosijee o navodnim bezbednosnim problemima podmornica Kraljevske mornarice, predao se policiji po povratku u zemlju.

Prema rečima zvaničnika, Vilijam Meknil se trenutno nalazi u vojnoj bazu u Škotskoj.

Royal Navy Submarine HMS Talent Conducts Surfacing Drills in Scotland - Sputnik Srbija
Britanske nuklearne podmornice — „čekanje da se dogodi katastrofa“

On je na internetu objavio izveštaj na 18 strana naslovljen „Tajna nuklearne pretnje“ u kom se tvrdi da su podmornice koje nose britanske „trident“ rakete „čekanje da se dogodi katastrofa“.

Veruje se da je predat vlastima Velike Britanije na aerodromu u Edinburgu u ponedeljak uveče.

Portparolka Kraljevske mornarice je za „Raša tudej“ navela da je Meknili zaustavljen u ponedeljak uveče na aerodromu u Edinburgu i da ga policija Kraljevske mornarice stavila u pritvor u vojnoj bazi u Škotskoj.

Ona je insistirala na tome da Kraljevska mornarica „odbija Meknilove subjektivne i neutemeljene lične stavove“, kao i da operacije svojih podmornica i bezbednost njihovog osoblja uzima „krajnje ozbiljno“.

Osim toga, portparolka je rekla da će se nastaviti sveobuhvatna istraga ovog slučaja.

Brat „uzbunjivača“ Aron Meknil napisao je na stranici na društvenim mrežama da je srećan što mu je brat bezbedan i što je dobro. Kasnije je dodao i da se on nalazi u Škotskoj nakon što se predao.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala