Izgradnja „Turskog toka“ počinje u junu

© Sputnik / Igor Samojlov / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja "Turskog toka"
Izgradnja Turskog toka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Postavljanje cevi za gasovod „Turski tok“ u plitkoj vodi počeće u prvoj dekadi juna, saopštio je na pres-konferenciji zamenik predsednika uprave „Gasproma“ Vitalij Markelov.

„Radovi u plitkoj vodi počeće u prvoj dekadi juna“, rekao je on. Na postavljanju gasovoda radiće dva broda. Prve cevi će položiti italijanska kompanija „Saipem“.

Početkom maja „Gasprom“ je naložio da se otpočnu radovi na izgradnji gasovoda „Turski tok“.

Izgradnja Turskog toka - Sputnik Srbija
Forbs: „Turski tok“ će naterati EU da računa na Rusiju i Tursku

Izvođač radova čekao je još od 1. decembra, kada je predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio da Rusija odustaje od realizacije „Južnog toka“ i počinje sa realizacijom „Turskog toka“.

Za razliku od „Južnog toka“ koji je predviđao velike infrastrukturne radove u Evropi, projekat „Turski tok“ se ograničava izgradnjom cevovoda po dnu Crnog mora i gasnim habom na grčko-turskoj granici. Ostatak infrastrukture će klijenti „Gasproma“ morati sami da izgrade.

„’Saipem‘ će početi sa radovima na morskom delu gasovoda u Crnom moru“, navodi se u saopštenju kompanija. „South Stream Transport B.V.“ je u stoprocentnom vlasništvu „Gasproma“.

Šef „Gasproma“ Aleksej Miler ranije je saopštio da je planirano da eksploatacija „Turskog toka“ otpočne u decembru 2016. godine.    

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala