Da li je severnokorejski ministar zaista streljan? (video)

© AP Photo / Li Džin-manSeverna Koreja - pogubljeni ministar
Severna Koreja - pogubljeni ministar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vest da je ministar odbrane Severne Koreje Hon Jon Čol streljan zbog toga što je zaspao na skupu na kom je govorio severnokorejski lider Kim Džong Un izazvala je pravu histeriju u svetskim medijima ove sedmice.

Svetski mediji objavili su šokantnu vest da je severnokorejski ministar Hon Jon Čol kažnjen zato što je zadremao u prisustvu šefa države. Prema informacijama južnokorejske službe, ministar je streljan iz raketnog bacača, pred nekoliko stotina svedoka.

Severna Koreja - pogubljeni ministar - Sputnik Srbija
FT: Ministra odbrane Severne Koreje ubili nakon posete Moskvi

Ipak, severnokorejska televizija nastavlja da prikazuje ministra u dokumentarnim hronikama, što baca sumnju na istinitost informacije da je streljan. 

Svi mediji pozivali su se na jedan te isti izvor informacija – južnokorejsku obaveštajnu službu. Njeni predstavnici saopštili su poslanicima u Seulu da je severnokorejski činovnik javno streljan iz bacača rakete. 

Kasnije je sama obaveštajna služba korigovala svoju izjavu, saopštivši da je moguće da su ministra prosto sklonili s funkcije, odnosno da ga nisu kaznili. 

Novih detalja o ovoj temi nema, ali je ona podstakla svetske medije da istražuju koji su svetski zvaničnici, kada i kako spavali „na poslu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala