Vulin: Četnici nikad na Crvenom trgu

Pratite nas
Rasprava oko rehabilitacije Draže Mihailovića je bespotrebna, završena je još 1945. godine i pruža priliku mnogima koji ne misle dobro srpskom narodu da vrše reviziju istorije i Drugog svetskog rata, kao i da pokušaju da prave lažne simetrije i umanje značaj srpskih žrtava u Drugom svetskom ratu, rekao je ministar rada Aleksandar Vulin.
Draža Mihajlović - Sputnik Srbija
Odluka je pravedna, o Draži se ne zna dovoljno

„Srbija je pravna država i svaka odluka suda mora da bude ispoštovana, pa će biti ispoštovana i ova. Baš zato, hajde da vidimo šta je sud odlučio. Sud je rekao da se suđenje poništava zbog određenih proceduralnih poteškoća i grešaka. O brojnim i bezbrojnim zločinima četničkog pokreta, ratnim zločinima nad civilima i pripadnicima NOP, ovaj sud nije odlučivao“, smatra Vulin.

On je izrazio nadu da ova tema vrlo brzo otići u istoriju i „da će biti baš tamo gde su je smestili građani Srbije pre 70 godina“.

Draža Mihajlović - Sputnik Srbija
Rehabilitovan Draža Mihailović

„Četnici se nikada neće naći na Crvenom trgu za Dan pobede, niti na Danu D u Normandiji. Isto se tako u ovu zemlju neće vratiti ni socijalizam“, rekao je Vulin prilikom polaganja venaca na groblje oslobodiocima Beograda sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom.

On je dodao da, kao što nikada ne dopušta reviziju ratova iz '90-ih i da se zaboravi istina o NATO agresiji, isto tako ne bi trebalo dozvoliti reviziju istorije Drugog svetskog rata. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala