Dvostruki standard NATO-a — otpuštanje ruskih diplomata

© AFP 2023 / GEORGES GOBETNato zastava
Nato zastava - Sputnik Srbija
Pratite nas
NATO je otvorio specijalnu telefonsku liniju sa Kremljom i ruskim Ministarstvom odbrane u Moskvi kako bi se izbegli nesporazumi, ali u isto vreme je počeo sa otpuštanjem ruskih diplomata iz svog sedišta.
Zastava Rusije i NATO - Sputnik Srbija
Ima li nade za saradnju Rusije i NATO-a

NATO je počeo da otpušta iz svog sedišta ruske diplomate, akreditovane kao stalne predstavnike Rusije. Taj potez obuhvatio je nekoliko desetina ruskih diplomata, preneo je nemački list NTV.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je pokušao da ublaži ovu meru, rekavši da je broj osoblja za diplomatske misije zemalja koje nisu članice snižen u aprilu ove godine na 30. Odluka nije usmerena protiv određene delegacije ili protiv određene zemlje, rekao je on, ali je morao da prizna da je samo Rusija pogođena ovom inicijativom.

Nato - Sputnik Srbija
Zašto je NATO u panici od Rusije
Stoltenberg je istakao da je NATO odlučio da prekine praktičnu saradnju sa Rusijom. Od 2014. godine, rad Saveta NATO-Rusija je suspendovan.

U isto vreme on je naglasio da NATO želi da drži otvorene kanale za politički i vojni dijalog sa Rusijom kako bi se izbegli „nesporazumi". SAD su uspostavile telefonsku liniju između Moskve i Vašingtona, koja asocira na čuveni komunikacioni kanal između Sovjetskog Saveza i Sjedinjenih Američkih Država tokom hladnog rata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala