I Britanci prisluškuju Austrijance

© Flickr / Robbert van der SteegBotovanje se pojavilo od kako su se pojavili i kompjuterski virusi. Prvobitno se botovanje koristilo za rešavanje teških matematičkih operacija, a koristile su ga i vlade stranih država.
Botovanje se pojavilo od kako su se pojavili i kompjuterski virusi. Prvobitno se botovanje koristilo za rešavanje teških  matematičkih operacija, a koristile su ga i vlade stranih država. - Sputnik Srbija
Pratite nas
U vreme kada je Austrija podnela prijavu protiv nepoznatih lica, zbog vesti da je nemačka obaveštajna služba za račun Amerikanaca navodno špijunirala austrijske institucije, otkrivena je nova prislušna stanica, ovaj put na zgradi Ambasade Velike Britanije u Beču.

Prema izveštaju austrijske državne televizije ORF, na zgradi britanske ambasade u 3. bečkom okrugu postoji sumnjiva konstrukcija u potkrovlju.

Angela Merkel u kolima - Sputnik Srbija
Špijunaža: Da li je Merkelova znala?

Tamo se, navodno, nalaze antene — kako postrojenja za prijem, tako i za slanje na sve frekvencije mobilne telefonije u cilju špijuniranja austrijskih mobilnih mreža.

I ova konstrukcija, kako konstatuju, kao i druge, postoje već više godina, na šta ukazuju spoljašnji tragovi.

Krovna konstrukcija na britanskoj ambasadi podseća na druge već poznate prislušne stanice, kao što je ona na zdanju Ambasade SAD i ona na IZD Taueru, naspram bečkog sedišta UN.

Edvard Snouden - Sputnik Srbija
Snouden ukazao na velike razmere međunarodne špijunaže

Prema ORF-u, ako su ove prislušne stanice međusobno povezane, to bi omogućilo direktno nadziranje saobraćaja u mobilnoj mreži Austrije.

U Austriji već danima tinja burna diskusija u vezi sa špijunažom, nakon što su nemački mediji objavili da je BND za američku službu NSA špijunirala austrijske institucije, između ostalih i policiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala