U Kumanovu uviđaj, policija zabranila ulazak u mesto okršaja

© AFP 2023 / TOMISLAV GEORGIEV Naoružani policajci u zoni konflikta u Kumanovu, 10. maj.
Naoružani policajci u zoni konflikta u Kumanovu, 10. maj. - Sputnik Srbija
Pratite nas
U kumanovskom naselju Divo, gde je završena policijska akcija protiv terorista, u toku je uviđaj u kome učestvuju predstavnici OEBS-a uz pratnju specijalnih jedinica makedonske policije.

Posle uviđaja, trebalo bi što brže omogućiti otvaranje koridora kako bi se dozvolilo građanima da uđu u svoje domove, javio je Tanjug.

Nakon toga, građanima će biti uručena humanitarna pomoć.

Sukobi u Kumanovu- Makedonija - Sputnik Srbija
Eliminisani teroristi u Kumanovu, vođe Albanci s Kosova (video)

Inače, u Kumanovu je mirno, od podneva se ne čuju pucnji, a grupa policajaca se sa desetak putničkih automobila i jednim kamionom oko 15 časova uputila ka naselju Divo, gde su se dan ranije sukobili pripadnici oružanih terorističkih snaga i policije Makedonije.

Radi se o specijalnoj ekipi koja će obaviti uviđaj i detaljno pregledati objekte u delu naselja gde su vođene žestoke borbe.

Na obodu tog naselja, na jednoj od raskrsnica Bulevara treće udarne makedonske brigade, okupljeno je oko stotinak građana albanske nacionalnosti koji tiho protestuju zbog, kako kažu, preterano upotrebljene policijske sile.

Kumanovo, dim iznad područja sukoba - Sputnik Srbija
Plaćenici harali Kumanovom

Tokom jučerašnjeg dana veći deo stanovnika iz naselja Divo zbog borbi bio je evakuisan.

U Kumanovu je danas primetan manji broj policijskih snaga koje opkoljavaju naselje gde su vođene borbe i još ne dozvoljavaju ni novinarima ni građanima da uđu u taj deo grada.

U ostalim delovima Kumanova građani se vraćaju normalnim aktivnostima i tokom dana sve je više onih koji šetaju ulicama, i u parku u centru grada.

Situacija je, međutim i dalje prilično napeta i mnogi građani stoje na obodima ovog naselja i čekaju dalji razvoj situacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala