Plaćenici harali Kumanovom

© AP Photo / Visar KryeziuKumanovo, dim iznad područja sukoba
Kumanovo, dim iznad područja sukoba - Sputnik Srbija
Pratite nas
Incident u Kumanovu i konflikt neće uspeti. Neće uspeti zato što je strateški interes Albanaca i u Makedoniji i na Kosovu i šire da imaju mir i stabilnost u regionu, da ne budu dežurni krivci za nestabilnost, kazao je Ilija Nikolovski, penzionisani general makedonske armije.

General Armije Makedonije u penziji Ilija Nikolovski izjavio je da je moguće da je neko namerno izazvao incident u Kumanovu angažovanjem plaćenika.

Nikolovski je u međuetničkom konfliktu u Makedoniji 2001. godine komandovao Drugim armijskim korpusom.

Srpska žandarmerija - Sputnik Srbija
Srbija bezbedna: Nema opasnosti od sukoba iz Makedonije

„Incident u Kumanovu i konflikt neće uspeti. Neće uspeti zato što je strateški interes Albanaca i u Makedoniji i na Kosovu i šire da imaju mir i stabilnost u regionu, da ne budu dežurni krivci za nestabilnost“, kazao je Nikolovski za „Kanal 5“.

Nikolovski je rekao kako smatra da naoružanu grupu koja je izazvala sukob u Kumanovu čine plaćenici i da su organizatoru te krize stvari izmakle kontroli.

Sukobi u Kumanovu- Makedonija - Sputnik Srbija
Eliminisani teroristi u Kumanovu, vođe Albanci s Kosova (video)

„U ovoj teškoj ekonomskoj krizi u regionu, kada ima plaćenika koji idu u Siriju i Avganistan i druge zemlje, lako je da takvi dođu i da dejstvuju u Makedoniji za određenu sumu i da se zatim povuku. Ne znam ko je organizator i ko kontroliše ovu krizu, ali imam utisak da organizator neke stvari nije predvideo i da su mu događaji izmakli kontroli“, kazao je Nikolovski.

Nikolovski je rekao da ne želi ni da pomisli da je neko „provalio“ policijsku akciju, ali da broj žrtava pokazuje da je „neko policajce izložio kao živo meso“, preneo je internet portal „Novatv.mk“.

Sukobi u Kumanovu - Makedonija - Sputnik Srbija
Albanci iz Kumanova beže u Srbiju (video)

Po poslednjim podacima, u sukobima koji su juče počeli u Kumanovu između pripadnika specijalne policijske jedinice i terorističke grupe poginulo je osam policajaca.

Ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankuloska je rekla kasno sinoć na konferenciji za medije da je dobro naoružana teroristička grupa došla u Makedoniju iz susedne zemlje, ali da među teroristima ima i građana Makedonije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala