Kažite lepo da je problem što ne dam „Gazivode“

© AP Photo / Darko VojinovicAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Nemojte da nam kažete da poglavlja nisu otvorena zbog Briselskog sporazuma. Šta je to što Srbija iz tog sporazuma nije ispunila? Kažite lepo da je problem u nečem drugom, neka pitaju što neću da dam 100 odsto ’Gazivoda‘. Ja neću da dam“, poručio premijer Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da će sa komesarom za susedsku politiku Evropske unije Johanesom Hanom razgovarati o tome šta je Srbija do sada uradila i naveo da je primetio da je sve pitanje dijaloga sa Prištinom.

„Nemojte da nam kažete da poglavlja nisu otvorena zbog Briselskog sporazuma. Šta je to što Srbija iz tog sporazuma nije ispunila? Kažite lepo da je problem u nečem drugom, neka pitaju što neću da dam 100 odsto ’Gazivoda‘. Ja neću da dam. Neka kažu da zbog toga nema otvaranja“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Srbija očekuje otvaranje poglavlja do kraja godine

Vučić je rekao i da je Beograd nudio 50-50 odsto odnos vlasništva, ali da Priština to nije prihvatila, dodajući da je iz Briselskog sporazuma ostalo šest od 15 tačaka i ponovio da se one tiču ZSO.

On je rekao da još nije formirana Zajednica srpskih opština, na čijem formiranju on insistira od početka. 

Johanes Han - Sputnik Srbija
Han ne donosi datum otvaranja pregovaračkih poglavlja
„Uradili smo i ono što je najteže za Srbiju, a to je plan o pravosuđu i to smo potpisali“, poručio je Vučić.

Predsednik Vlade je istakao da će sa Hanom razgovarati o tome šta je konkretno razlog za neotvaranje poglavlja u pregovorima Srbije i EU i istakao da to sigurno nije zbog Briselskog sporazuma, za koji tvrdi da je naša strana sve implementirala.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala