Novi protest u Skoplju, blokiran prilaz vladi

© AFP 2023 / ROBERT ATANASOVSKI Demonstracije u Skoplju
Demonstracije u Skoplju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oko 18 časova u Skoplju je počeo novi protest na kom se okupilo oko 500 građana. Policija je blokirala prilaz zgradi Vlade Makedonije.

Demonstracije u Skoplju - Sputnik Srbija
Balkansko „bure baruta“ pali se u Makedoniji?
Policijske snage koje obezbeđuju protest ne dozvoljavaju drugim građanima da priđu ovom delu grada, javljaju građani putem društvenih mreža. 

Demonstranti nose parole „Stop policijskoj brutalnosti“, „Čuvaj se onih koji te čuvaju“, „Ubice“.

Zasad nema ozbiljnih incidenata, izuzev povremenih koškanja između demonstranata i policije.

I ovaj, kako i jučerašnji protest na kom se traže ostavke premijera Nikole Gruevskog i ministarke unutrašnjih poslova Gordane Jankulovske, organizovan je preko društvenih mreža.

Nekoliko hiljada ljudi protestovalo je ispred zgrade Vlade zahtevajući ostavku premijera Nikole Gruevskog - Sputnik Srbija
Vodeni topovi i šok-bombe u Skoplju (video)
Jučerašnji protest, koji je usledio nakon što je lider najuticajnijeg opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev obelodanio da je Martina Neškovskog pre gotovo četiri godine ubio policajac na dužnosti, obeležili su žestoki sukobi policije i demonstranata.

Građani su putem društvenih mreža pozivali na nova okupljanja, svakoga dana u 18 sati.

Makedonska policija je saopštila da je na sinoćnjem protestu ukupno povređeno 38 policajaca od kojih jedan ozbiljnije, a privedeno je 30 demonstranata među kojima i dvojica maloletnika, kao i  da je napravljena velika materijalna šteta. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala