Antonov: Ukrajina nije naš neprijatelj

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaZamenik ministra odbarne Rusije Anatolij Antonov
Zamenik ministra odbarne Rusije Anatolij Antonov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov rekao je da Rusija ni pod kakvim okolnostima neće ratovati sa Ukrajinom.

„Ukrajina nije naš neprijatelj. Čak ni u teoriji to ne smatram mogućim. Očekujem da će i Kijev imati dovoljno razuma da nas ne provocira“, rekao je Anatolij Antonovon u intervjuu „Komsomolskoj pravdi“.

Antonov je pritom izrazio očekivanje od Nemačke i Francuske da će raditi na to da spreče ukrajinske vlasti da obnavljaju borbena dejstva na jugoistoku Ukrajine.

Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Porošenko: Kraj rata tek kada povratimo Krim i Donbas

„I Rusija će u tome pomagati Evropi“, rekao je zamenik ruskog ministra odbrane.

Antonov je kazao da SAD partnerima u NATO-u namerno daje lažne obaveštajne informacije, na osnovu kojih oni saopštavaju da je ruska vojska prisutna u Ukrajini.

„Neki na Zapadu smatraju da su Amerikanci 'pogrešili'. A ja mislim da Amerikanci nisu pogrešili. Mislim da je baš to bio zadatak — unositi neistinu“, rekao je Antonov, ističući da nikakvih stvarni dokazi o prisustvu ruske vojske do sada nisu pruženi.

„Amerikanci su više puta saopštavali da su 'ruski tenkovi prešli granicu'. Pa, gde su oni“, upitao je Antonov.

Kijev, ilustracija - Sputnik Srbija
Nova Ukrajina se ne može graditi bez Rusije

Govoreći o tome zašto Rusija nije pozvala ukrajinske eksperte na konferenciju o bezbednosti 16. i 17. aprila u Moskvi, zamenik ruskog ministra odbrane rekao je da je to zato da bi se Kijev usredsredio na rešenje konflikta na jugoistoku zemlje.

„Nadamo se da će konflikt u Ukrajini biti rešen isključivo mirnim sredstvima, a ukrajinski specijalisti moći će da učestvuju na moskovskoj konferenciji narednih godina i iznesu svoja iskustva“, kazao je Antonov.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala