Nikolić: Znam koji ministri šire laži

© Sputnik / Aleksej Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Srbije Tomislav Nikolić
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kritikovao je pojedine ministre u Vladi Srbije ocenivši da oni utiču na medije koji loše pišu ili lažu o aktivnostima predsednika Republike.

U intervjuu za praznični broj Večernjih novosti, Nikolić je rekao da istupi potpredsednice Vlade Srbije i SNS Zorane Mihajlović o njemu nisu njegov, već problem Vlade Srbije, i da zbog toga on neće da rešava taj problem, niti na bilo koji način postavlja uslove da ga Vlada reši.

Oliver Antić - Sputnik Srbija
Oliver Antić: Zorana Mihajlović kriva za kvar na avionu

Međutim, očigledno je da postoji disproporcija ambicija i mogućnosti i preveliko uplitanje u rad svih resora državne uprave i nadležnost predsednika Republike, ocenio je Nikolić, a navodi se u delu intervjua koji je Beti dostavljen iz predsedničkog kabineta.

„Ja vidim uticaj pojedinih ministara na medije, koji se utrkuju da nešto loše napišu ili izmisle i slažu o meni, ali to nije moj problem. To je problem tih ministara i šta oni to uopšte zamišljaju, koliko visoko misle da mogu da lete, umesto da sarađujemo? Ja ne samo da ne kritikujem njih, već ne kritikujem ni njihove poteze. Ako imam primedbe, ja to kažem predsedniku Vlade, a nikada medijima“, naveo je predsednik.

Nikolić je dodao da „tačno zna ko pušta pojedine informacije, poluinformacije ili neistine koje stižu u neke tabloide“.

Govoreći o nedavnom incidentu sa Vladinim avionom „falkon 50“ i izveštavanju pojedinih tabloida o tome, predsednik Srbije je rekao da je morbidno o tome govoriti podsmešljivo i potcenjivački i upućivati savetnicima predsednika prekore da lažu.

Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Postoji li sukob između Predsedništva i Vlade Srbije?

„Znate, kada se avion trese, sunovrati, kad letite po avionu, onda vam ne pada na pamet da to iskoristite medijski. Mada, moram da kažem da vam ne pada na pamet ni da ćete da poginete, pošto je očigledno, sada sam u to ubeđen, da čovek ima nadu do poslednjeg časa“, rekao je Nikolić povodom incidenta u vladinom avionu koji se vratio sa leta u Vatikan.

Predsednik Srbije je dodao da je ponosan na svoje saradnike jer „u toj dramatičnoj situaciji“ u avionu „nije čuo ni glas“.

„Kada smo sleteli, čestitao sam pilotima, a oni su mi rekli da je bilo nešto na motoru, ali da ne smeju da daju izjavu, a ipak su je dali. Dali su izjavu Direktoratu civilnog vazduhoplovstva, pretpostavljam. Izjava je sutradan bila u ’Blicu‘, ni od koga od nas nije došla ta izjava, zato što mi nismo ni znali da je pilot ’prosuo kafu‘“, naveo je predsednik Srbije.

U izveštaju o incidentu navodi se da su problemi u avionu počeli nakon što je kopilot prosuo kafu po tastaturi i slučajno uključio sigurnosne slotove. Piloti su naveli da se potom isključio jedan od tri motora, a avion je zbog nemogućnosti da se uključi taj motor poslat na remont u Švajcarsku.

Avion - Sputnik Srbija
Objavljeni detalji o incidentu na letu „falkona“

Nikolić je izjavio da je u medijima „spinovana“ priča o prosutoj kafi, a da gotovo nije bilo priče o problemima sa motorom.

„Izveštaj Direktorata o tome da se motor ugasio je obrađivan sa pola rečenice u medijima. Ko pri zdravoj pameti može da poveruje u to da prosuta kafa može da dovede do prestanka rada motora? Već sutradan je ’Blic‘ pogrešno obavestio javnost da je motor testiran i da je ispravan, a u stvarnosti motor je sutradan proban i nije bio ispravan, tako da je odleteo za Bazel bez upotrebe tog motora“, rekao je Nikolić.

„Ako je jedan ministar predsednik Upravnog odbora Direktorata i u direktnoj vezi sa ’Blicom‘, šta drugo da pomislim nego da je priča o ’prosutoj kafi‘ došla odatle“, upitao je predsednik.

Zorana Mihajlović je predsednik UO Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala