Nova hapšenja državljana Srbije u Mađarskoj zbog migranata

© REUTERSMigranti sa Kosova i Metohije ne mogu da pređu srpsko-mađarsku granicu legalnim putem, zato što imaju dokumenta sa Kosova koje naša država ne priznaje
Migranti sa Kosova i Metohije ne mogu da pređu srpsko-mađarsku granicu legalnim putem, zato što imaju dokumenta sa Kosova koje naša država ne priznaje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mađarska policija uhapsila je i pokrenula postupak protiv nekoliko državljana Srbije koji su prevozili i pomagali prelazak ilegalnih migranata preko srpsko-mađarske granice.

Kako je saopštila Policijska kapetanija Županije Bač-Kiškun, 26. aprila oko ponoći u okolini Tompe zaustavljena su dva vozila sa ukupno troje srpskih i devet državljana Sirije.

Ivica Dačić i Peter Sijarto - Sputnik Srbija
Kosovski migranti su evropski problem i EU treba da ga shvati ozbiljno

U istom periodu, dva kilometra dalje policajci su legitimisali dva državljanina Srbije za koje se sumnja da su nekoliko sati ranije pomogli migrantima da pređu takozvanu zelenu granicu između Srbije i Mađarske. Državljani Sirije nisu mogli dokazati svoje legalno prisustvo u Mađarskoj, pa su nakon zatraženog azila predati imigracionoj službi, preneo je Tanjug.

Juče, u 1.30, policajci ove kapetanije zaustavili su i dva automobila u kojima je bilo ukupno troje državljana Srbije i 12 državljana Somalije.

Osim toga, u okolini Kelebije, najverovatnije u istom periodu uhapšen je još jedan državljanin Srbije pod sumnjom da je grupi Somalijaca pomogao da ilegalno pređu granicu. Protiv državljana Srbije pokrenut je postupak zbog krijumčarenja ljudi, navedeno je u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala