Izveštaj o „Falkonu“ posle provere

© AFP 2023 / DENIS BALIBOUSE / POOLKokpit aviona
Kokpit aviona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktorat civilnog vazduhoplovstva saopštio je da će nakon kompletne provere imati izveštaj o problemu na avionu kojim je predsednik Srbije putovao za Rim.

Pored provere tehničke ispravnosti vazduhoplova, Direktorat je i u procesu provere svih ostalih parametara i uzimanja izjava posade vazduhoplova o događaju, na osnovu kojih će se utvrditi razlog nastanka problema zbog kojeg je po odluci pilota avion Falkon 50 vraćen na aerodrom Nikola Tesla, navedeno je u saopštenju.

Avion, kojim je predsednik Srbije juče ujutro poleteo za Vatikan, prinudno se vratio na beogradski aerodrom zbog kvara na jednom motoru, a poseta Svetoj stolici je otkazana.

Kvar se dogodio na motoru vladinog „falkona“. 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Nikolićev avion se pokvario, otkazana poseta papi

„Direktorat civilnog vazduhoplovstva je 17. aprila 2015. godine u 9.15 časova primio prijavu događaja koju je podnela Kontrola letenja Srbije i Crne Gore. Po navodima iz prijave događaja došlo je do gašenja jednog od tri motora aviona ’Falkon‘ 50 registrskih oznaka YU-BNA, koji koristi avio-služba Vlade Srbije“, navedeno je u saopštenju.

Kako podsećaju u Direktoratu, avion je poleteo iz Beograda ka aerodromu u Rimu, koji mu je bio krajnje odredište. 

Kokpit aviona - Sputnik Srbija
Stanislava Pak: Preživeli smo nebeski triler

„Nakon problema sa motorom, vođa vazduhoplova je zatražio od Kontrole letenja Srbije i Crne Gore povratak na aerodrom Nikola Tesla, što je uobičajeni postupak pri problemu sa motorom, i to mu je omogućeno“, navodi se u saopštenju.

Inspektori Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije odmah su po sletanju aviona na aerodrom Nikola Tesla, u okviru svojih nadležnosti i ovlašćenja, izvršili inspekcijski nadzor kako bi se proverila tehnička ispravnost aviona.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala