Rusija nastavlja sa evakuacijom stranaca iz Jemena

© Sputnik / Maksim BlinovEvakuacija iz Jemena
Evakuacija iz Jemena - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brod Ratne mornarice Rusije „Priazovje“ evakuisao je iz jemenske luke Aden 308 osoba iz 19 država i prevezao ih u luku Džibuti, dok je sa aerodroma u Sani za Moskvu odletelo još 150 ljudi, saopštio je porparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

„Brod Ratne mornarice Rusije ’Priazovje‘ sa 308 građana iz 19 država koji su sinoć evakuisani iz zone vojnih dejstava u rejonu Adena (Jemen), stigao je u luku Džibuti“, kaže se u saopštenju.

Iz Ambasade Ruske Federacije u jemenskoj prestonici saopštili su da je u toku evakuacija još oko 150 osoba avionima iz Sane.

„Šaljemo avione. Dva aviona su stigla, a sada pokušavamo da ih pošaljemo“, rekao je sagovornik RIA Novosti.

Posledica vazdušnog napada S. Arabije na Jemen - Sputnik Srbija
Bitka za Jemen zbog kontrole nafte

Rusija, kao i druge zemlje, evakuiše ljude vazdušnim putem iz Sane i morem iz luke Aden, gde je pogođen ruski konzulat tri dana nakon početka vazdušne operacije arapske koalicije predvođene Saudijskom Arabijom.

Koalicija je juče saopštila da je izvela 1.200 napada na položaje šiitskih pobunjenika u Jemenu od početka vazdušne operacije 26. marta.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, od početka konflikta u Jemenu ubijeno je gotovo 650 ljudi, a više od 2.000 je ranjeno.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala