Nestanak albanskog mladića nema veze sa incidentima u Mitrovici

© Flickr / Marco FieberMost na Ibru, Kosovska Mitrovica
Most na Ibru, Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mladić koji je sinoć u policijskoj stanici u severnoj Kosovskoj Mitrovici prijavljen kao nestao nije još pronađen, a slučaj nema veze sa incidentima koji su se dogodili u gradu prethodnih dana.

Regionalni komandir Kosovske policijske službe (KPS) za sever Kosova Željko Bojić rekao je da nije tačna informacija da je pronađeno telo albanskog mladića i dodao da će potraga biti nastavljena sve dok uslovi to dozvoljavaju.

„Operativni rad na rasvetljavanju ovog događaja je u toku“, rekao je Bojić agenciji Beta i dodao da su uzete izjave od lica koja mogu da pomognu u tome.

Most na Ibru, Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija
Pet povređenih u novim incidentima u Kosovskoj Mitrovici

Zamenik direktora Policije Kosova za sever Besim Hoti, danas je potvrdio prijavu nestanka 17-godišnjaka sa prezimenom Aljuši, i prištinskim medijima izjavio da je Aljuši "posle izvršene krađe" bežao prema reci Ibar gde je pronađeno njegovo telo.

Hoti je izjavio da slučaj nema nikakve veze sa poslednjim incidentima na severu Mitrovice.

"Apsolutno ne, nema veze sa poslednjim incidentima", rekao je Hoti za radio Slobodna Evropa, a prenosi Beta.

Objašnjavajući svoju izjavu da je mladić po prezimenu Aljuši bežao posle pokušaja krađe, Hoti je rekao da imaju izjavu svedoka koji je bio sa njim.

"Bili su zajedno sa ciljem izvršenja krađe i posle toga su bežali u pravcu Ibra", rekao je Hoti.

Most u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija
Maloletnik uboden nožem u grudi u Severnoj Mitrovici

U međuvremenu, komandant Kfora, italijanski general Frančesko Paolo Filjuolo, danas je ovlastio jedinicu ronilaca Bezbednosnih snaga Kosova da bude deo operacija potrage za mladićem albanske nacionalnosti, čiji je nestanak prijavljen u noći između petka i subote.

Prema saopštenju Kfora, odobrenje je izdato nakon zahteva šefa operative policije Kosova za Sever, koje je dostavljeno preko Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, a po nalogu dežurnog tužioca.

„Regionalna policija Kosova na severu će biti odgovorna za koordinaciju ove aktivnosti, zajedno sa jedinicom ronilaca BSK i predstavnicima Kfora. BSK će podići privremeni centar ronjenja na južnom delu reke, pošto Kfor trenutno nema kapacitet ronilaca na Kosovu. Današnja humanitarna aktivnost je slična aktivnosti koja je ostvarena u julu prošle godine, kada je komandant Kfora ovlastio jedinice BSK da deluju u jezeru Gazivodi, u opštini Zubin Potok“, kaže se u saopštenju Kfora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala