Medijski rat nema pobednika

© Foto : PixabayEvropski propisi ne štite privatnost građana
Evropski propisi ne štite privatnost građana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnica ruske novinske kuće MIA „Rusija sevodnja“ Ela Taranova izjavila je danas u Beogradu da je u toku veoma intenzivan medijski rat, ali da u tom ratu ne može biti pobednika.

Taranova je govorila u Domu Narodne skupštine Srbije gde se održava okrugli sto Novi bezbednosni izazovi u Evropi i Evroaziji i uloga Srbije, na kojem su učestvovali pored ruskog ambasadora Aleksandra Čepurina i šefa srpske delegacije pri ODKB-u Milovana Drecuna, i stručnjaci ODKB-a i Vojske Srbije.

U Domu Narodne skupštine Srbije u Beogradu održan okrugli sto Novi bezbednosni izazovi u Evropi i Evroaziji i uloga Srbije na kojem su prisustvovali i stručnjaci ODKB i Vojske Srbije. Beograd, 7. 4. 2015. Foto Miloš Ćurčin - Sputnik Srbija
Srbija će intenzivirati saradnju u ODKB

Taranova smatra da je upravo jaka medijska kampanja, koja je bila zastupljenlj u Ukrajini neposredno pred dešavanja na Majdanu, dovela do svađe dva veoma bliska naroda kao što su Ukrajinci i Rusi.

Tužno je što se i praznik pobede nad fašizmom, koji se ovde obeležava 70. put, koristi za medijski rat i prepisivanje istorije tako da neki drugi ljudi i narodi postaju heroji i pobednici, rekla je Taranova.

Ona je dodala da je ruski medijski koncern nedavno započeo novi medijski projekat Sputnjik, čiji je cilj da ponudi čitaocima istinu, a ne propagandu. Projekat Sputnjik trenutno okuplja oko 65 miliona čitalaca širom sveta.

Organizacija za kolektivnu bezbednost i saradnju — ODKB je međunarodna organizacija nastala na prostoru bivšeg SSSR-a, i zasniva se na bezbednosno-vojnoj saradnji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala