Šešelj: Nadam se da će EU prekinuti pregovore sa Srbijom

© AP Photo / Darko VojinovicVojislav Šešelj
Vojislav Šešelj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da je uvek radio u interesu Srbije i da se nada da će zbog njegovog ponašanja Evropska unija prekinuti pristupne pregovore sa Srbijom.

„To mi je cilj, jer se u EU nalaze srpski neprijatelji“, izjavio je Šešelj na konferenciji za novinare u sedištu SRS.

On je ponovio da se neće dobrovoljno vratiti u Hag i da će pružiti pasivni otpor prilikom eventualnog hapšenja.

Vojislav Šešelj - Sputnik Srbija
Šešelj neće dostaviti lekarske nalaze ni vlastima, ni Hagu

„(Premijer Aleksandar) Vučić je bio pametniji dok je bio u SRS i njega pitajte šta je mislio kad je govorio o nenasilnom hapšenju. Svako hapšenje je upotreba sile i ono može biti manje ili više brutalno, ali je uvek primena sile“, kazao je Šešelj.

Vojislav Šešelj - Sputnik Srbija
Šešelj: Moraće da me nose u Hag

On je dodao da nije imao nikakav kontakt sa Vučićem ili drugim predstavnicima vlasti u vezi sa hapšenjem i da niko od njih nije ni pokušavao da ga kontaktira tim povodom.

Šešelj je rekao i da su njegovi poslednji potezi prema Hrvatskoj pokazali pravu suštinu srpsko-hrvatskih odnosa koji, kako je rekao, nikada nisu bili zasnovani na poverenju i poštenju.

Ponašanje Srbije biće pozdravljeno i ocenjeno kao ozbiljno - Sputnik Srbija
Vučić: Niko neće nikoga hapsiti na prepad

Pored toga, Šešelj je izneo, kako tvrdi, dokaze o korupcionaškim i kriminalnim aferama ministara prosvete i zdravlja Srđana Verbića i Zlatibora Lončara. On smatra da je preko Fonda zdravstvenog osiguranja, na čijem je čelu Verica Lazić, prilikom nabavke lekova za državne apoteke u vrednosti od 92 miliona evra ukradeno oko 10 miliona. Sa druge strane, smatra Šešelj, da se preko projekata reforme obrazovanja koji se finansiraju preko IPA fondova, ali i Tempusa i Erasmusa, bogati ekipa oko ministra Verbića.

Šešelj je najavio da će se sutra u 11.00, sa visokim funkcionerima SRS, okupiti ispred Palate pravde kako bi prisustvovali ročištu za rehabilitaciju generala Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljuba Draže Mihajlovića.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala