Američki ratni brodovi u pripravnosti u Crvenom moru

© AP Photo / Vadim GhirdaAmerički brodovi u Cenom moru
Američki brodovi u Cenom moru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dva američka ratna brodastacionirana u Crvenom moru, amfibijski jurišni brod Ivo Džima i specijalni desantni brod Fort Makhenri u pripravnosti su i spremni da odgovore na pobunu u Jemenu, objavilo je danas američko Ministarstvo odbrane.

„Američki ratni brodovi spremni da odgovore na pobunu“, objavila je na svom Tviter nalogu Centralna komanda SAD, prenosi agnecija Beta.

Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov: Dvostruka politika SAD u Ukrajini i Jemenu

Koalicija zemalja Zaliva predvođena Saudijskom Arabijom izvela je danas vazdušne napade na Jemen i najavila da će ih nastaviti dok ne ostvari svoje ciljeve.

Portparol Koalicije Ahmed Asiri rekao je da koalicija koja okuplja deset zemalja za sada nema planove da krene u kopnenu ofanzivu posle vazdušnih napada, čiji je cilj da se zaustavi napredovanje šiitskih Huti pobunjenika u Jemenu.

Posledica vazdušnog napada S. Arabije na Jemen - Sputnik Srbija
Bitka za Jemen zbog kontrole nafte

Vlasti u Rijadu saopštile su da je to odgovor na ofanzivu Huta koji se kreću prema gradu Adenu na jugu zemlje, sedištu predsednika Jemena Abeda Raboa Mansura Hadija, koji je juče pobegao u Rijad.

U govoru koji je večeras prenosila televizija, vođa pobunjenika Abdul Malik el Huti optužio je SAD, Saudijce i Izrael da su pokrenuli kriminalnu, nepravednu i brutalnu kampanju čiji je cilj da izvrše invaziju na Jemen i okupiraju ga.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala