Specijalni sud na Kosovu će procesuirati manje od deset osoba

© AFP 2023Kosovska Vlada je već najavila da će svaka osoba koja bude optužena za zločine pred specijalnim sudom dobiti pravnu i finansijsku zaštitu i novčanu pomoć za porodice
Kosovska Vlada je već najavila da će svaka osoba koja bude optužena za zločine pred specijalnim sudom dobiti pravnu i finansijsku zaštitu i novčanu pomoć za porodice - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar pravde Kosova Hajredin Kuči izjavio je da mu je Glavni tužilac Specijalne jedinice za istragu o trgovini organima i ratne zločine bivše OVK Klint Vilijamson preneo da će pred Specijalnim sudom za zločine OVK biti procesuirane manje od deset osoba.

To mi je rečeno na sastanku na kojem je bio i Agim Čeku, rekao je Kuči za RTK.

Kako je naveo Kuči, niko ne zna imena onih kojima će se suditi, ocenivši da bi bilo apsurdno da neko kaže kako ta imena zna.

OVK - Sputnik Srbija
Prve optužnice za OVK zločine već u maju?

Američka ambasadorka na Kosovu Trejsi En Džejkobson izjavila je juče u Prizrenu da je što brže formiranje Specijalnog suda važno za dobrobit i budućnost Kosova.

Ovaj sud će otkloniti crnu mrlju koja stoji nad OVK i nikako se neće baviti slavnom borbom OVK, rekla je ona, prenosi agencija Beta.

Presuda - Sputnik Srbija
Specijalni sud za Kosovo - za sve će se pitati EU

Džejkobsonova je kazala da će sud funkcionisati po zakonima Kosova, da će se baviti individualnim slučajevima, i da neće biti više od 10 slučajeva koji će se naći na tom sudu.

Prištinski mediji su javljali da „Samoopredeljenje“, Alijansa za budućnost Kosova, Inicijativa za Kosovo i jedan deo poslanika DPK neće glasati za Specijalni sud u Skupštini Kosova.

Za tu odluku potrebno je da glasa 80 od ukupno 120 poslanika Skupštine Kosova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala