Brisel optužuje Rusiju nezavisno od realnog stanja

© AFP 2023Zgrada EU
Zgrada EU - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stiče se utisak da niz evropskih zemalja jednostavno iz principa želi da postigne raskid ekonomskih veza sa Rusijom, mada to šteti njima samima. U Rusiji je to naziva „u inat mami nek mi se smrznu uši“.

Povodom uvezivanja sankcija sa poštovanjem Minskog sporazuma, ruski politikolog Marija Voskanjan upozorava da su u Briselu skloni tome da za kršenje minskih sporazuma stalno optužuju samo rusku stranu.

Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Ruski odgovor na sankcije u skladu sa nacionalnim interesima

Još nijednom nismo čuli da zapadni partneri izraze nezadovoljstvo Ukrajinom, mada Kijev ništa ne preduzima za realizaciju „Minska 2: na primer, poslednje zakone Rade kategorički ne prihvataju predstavnici Donjecka i Luganska.

Donald Tusk - Sputnik Srbija
Načelni dogovor u EU o produženju sankcija Rusiji do kraja 2015.

U situaciji kada nas optužuju nezavisno od realnog stanja, ne vidim mogućnosti za kolektivno odustajanje od sankcija. Stiče se utisak da niz evropskih zemalja jednostavno iz principa želi da postigne raskid ekonomskih veza sa Rusijom, mada to šteti njima samima. U Rusiji je to naziva „u inat mami nek mi se smrznu uši.

Pozitivan znak je to što se čuju glasovi protiv sankcija. Znači, ne mogu se svi naterati da čine ono što je nepovoljno po njih same radi nekih apstraktnih intersa, koji čak najverovatnije nisu evropski. Ali ne treba računati na to da oni mogu da prelome stav Brisela.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala