Leks specijalis u prvoj nedelji aprila

© Foto : Zvanični sajt NIS-a Gradonačelnik Beograda Siniša Mali
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da bi poslanici Skupštine Srbije trebalo da u prvoj sedmici aprila gasaju o leks specijalisu za projekat „Beograd na vodi“.

„Glasanje je planirano za prvu sedmicu aprila, iako sada ne znam kada će krenuti skupštinska rasprava“, rekao je Mali na konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda.

Vlada Srbije prvo je zakon o eksproprijaciji za projekat „Beograd na vodi“ uputila u skupštinsku proceduru po hitnom postupku, a potom odlučila da se razmatra u redovnoj proceduri.

Skupština Srbije - Sputnik Srbija
Bitka na suvom za „Beograd na vodi“

„Ovo je značajan zakon s obzirom na to da rešavamo pravno-imovinske probleme i objedinjujemo tu parcelu na teritoriji dela Savamale koji će biti predmet razvoja u prvoj fazi 'Beograda na vodi'“, kazao je Mali.

On je rekao da će ta parcela zauzeti površinu od oko 100 hektara, uz Savsku ulicu.

„Takva odluka je poznata i doneta u Prostornom planu koji je Vlada usvojila 31. decembra 2014. godine“, rekao je Mali i dodao da je ta odluka dostupna javnosti poput svakog javnog dokumenta.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali - Sputnik Srbija
Mali: „Beograd na vodi“ je transparentan i podložan kritikama

Mali je kazao da je u ponedeljak bilo više od 1.000 registrovanih zainteresovanih za kupovinu stanova u „Beograd na vodi“ i da taj broj svakodnevno raste.

„Ja sam tražio da se uradi analiza prijava. Ono što su mi rekli jeste da su većinske prijave građana Srbije“, kazao je Mali.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak za RTS da je u ponedeljak, kada je počelo prijavljivanje zainteresovanih za stanove u okrivu projekta „Beograd na vodi“, 1.000 ljudi pokazalo interesovanje, a da je od tog broja polovina iz inostranstva, što je za Srbiju „svakako izvanredno“.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala