00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
07:00
30 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
17:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Aleksandar Prvi Karađorđević“
21:00
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

Haljine od čokolade

© Foto : freeimages/Anthony MahieuČokolada, ilustracija
Čokolada, ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posetioci moskovskog Ekspocentra ovih dana mogu da uživaju u čokoladi i drugim poslasticama na međunarodnoj manifestaciji koja okuplja proizvođače slatkiša iz Rusije, Francuske, Belgije, Kolumbije, Mađarske i drugih zemalja.

Salon čokolade, koji traje od 5. do 8. marta, otvara se specijalnom modnom revijom na kojoj će zvezde šou-biznisa, filmski umetnici, kao i političari, nositi modele od čokolade, napravljene u Parizu.

Manifestacija je ove godine posvećena ruskoj čokoladi.

„U središtu pažnje biće nepravedno zaboravljena bogata istorija ruskih konditorskih proizvoda, kao i mladi ruski preduzimači koji se ne boje da se upuste u avanturu kompletnog ciklusa pravljenja čokolade, od pečenih zrna kakaoa do table čokolade“.

U muzejskoj zoni Salona čokolade postavljena je izložba s retkim eksponatima, koji do sada nigde nisu bili izlagani, a ugledni stručnjaci govoriće posetiocima o istoriji ruske čokolade.

Posetioci Salona čokolade svakodnevno će moći da degustiraju raznovrsne slatkiše od čokolade, pravljene prema starinskim receptima iz knjige sanktpeterburške fabrike čokolade i bombona „M. Konradi“ iz 1861. godine.

Organizatori su najavili i brojne radionice o pripremi specijaliteta od čokolade i drugih konditorskih proizvoda, namenjene domaćicama, profesionalcima i početnicima.

Originalne recepte s belom čokoladom i citrusima preneće im francuski konditor Emanuel Amon, a radionicu o „antikriznoj čokoladi“ vodiće rukovodilac francuskog čokoladnog centra Vilfrid Hovel.

Među ostalim programima salona su i radionice za pripremu čokoladnih poslastica za decu, izložba čokoladnih skulptura „Škole čokolade“, kulinarske slike Mjuriel Ruso Ovčinikov, kao i radionica „Umetnost življenja na francuski način“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala