Vladajuća partija traži zatvaranje Mađarske za imigrante

Imigranti
Imigranti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mađarska mora da bude zatvorena za ilegalne imigrante, a Vlada bi trebalo da razmotri izradu zakona o pojačanoj kontroli na granicama, poručeno iz vrha stranke.

Antal Rogan, šef poslaničke grupe vladajuće partije desnog centra Fides, rekao je da je podneto nekoliko predloga o načinima bavljenja ekonomskom imigracijom, a neki od njih će sigurno dovesti do neslaganja u Briselu, prenose mediji.

On smatra da bi građane Mađarske trebalo pitati kroz nacionalno konsultovanje da li podržavaju hapšenje i momentalno proterivanje ilegalnih imigranata.

Vlasti su saopštile da je samo od početka ove godine primljeno skoro 13.000 zahteva za azil, u odnosu na 43.000 koliko je ukupno bilo u 2014. godini.

Kako je preneo Rojters, u Evropskoj uniji je zabeležen nagli rast broja građana Kosova koji nelegalnim putem ulaze u zemlje ovog bloka, a najviše u Mađarsku. U januaru ove godine čak 10.000 njih podnelo je zahtev za azil, u poređenju sa 6.000 koliko ih je u toj zemlji tražilo azil tokom čitave 2013. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala