Nedostajala samo jedna trojka do pobede

© AFP 2023Igrači nisu bili dovoljo črvsti u odbrani na početku meča, i da je protivnik to iskoristio da napravi razliku i dobije samopozudanje
Igrači nisu bili dovoljo črvsti u odbrani na početku meča, i da je  protivnik to iskoristio da napravi razliku i dobije samopozudanje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crvena zvezda je kao domaćin poražena od Žalgirisa

U sinoćnjem meču u punoj Kombank areni, Crvena zvezda je zabeležila poraz od ekipe Žalgirisa 68:70  (13:20, 21:19, 15:14, 19:17) i tako znatno umanjila šanse da se nađe među 8 najboljih  u Evropi.

Košarkaši Zvezde šutirali su za tri poena čak 19 puta, ali sinoć lopta prosto nije htela u koš. Verovatno nikad u Evroligi jedan tim nije odigrao meč bez pogođene trojke. Da je samo jedna završila gde je trebalo, pobednička pesma bi odjekivala Arenom. Neverovatno loše šutersko veče za mladu ekipu Dejana Radonjića.

U prvoj četvrtini 6 pokušaja i svih 6 promašaja. Na žalost velike armije navijača, tako je bilo i prilikom poslednjeg napada. Vilijams je imao priliku da postane Zvezdin heroj, ali kao ni 18 puta ranije, tako ni taj šut nije bio pecizan. Na semaforu je ostalo velikih dva peona razlike za goste.

Posle ovog poraza, Zvezda je ostala na začelju tabele grupe E TOP 16 faze Evrolige, sa skorom od 1-5. Žalgiris je napravio brejk, i sada ima veće šanse da takmičenje nastavi i posle TOP 16 faze. Do kraja će se igrati još 8 utakmica.

Dejan Radonjić je izjavio  da igrači nisu bili dovoljo črvsti u odbrani na početku meča, i da je  protivnik to iskoristio da napravi razliku i dobije samopozudanje. Zadovljan je zalaganjem svog tima ali  mu je žao, kako je rekao, što požrtvovanst ekipe ovog puta nije dala i rezultat.

„Sa tako lošim procentom šuta, teško je pobediti i mnogo slabije timove od Žalgirisa“, rekao je Radonjić.

Na pitanje novinara – Šta bi bilo da je Zvezda pogodila bar jednu trojku, odgovorio je:

„Da smo postigli bar jednu trojku, pobedili bismo jednim poenom razlike“.

Trener gostiju Gintaras Krapikas pohvalio je svoj tim, za koji kaže da se dobro snašao u odličnoj atmosferi Kombank arene. Pohvalio je i igrače domaće ekipe da su se „borili kao tigrovi“, dodavši da pred svojom publikom Zvezda nije odigrala ni jednu lošu utakmicu.

Treba napomenuti da su navijači dugim aplauzom posle meča odali počast svojim ljubimcima. I pored poraza, publika je znala da nagradi požrtvovanost i zalaganje igrača svog tima.

Utakmicu je u redovima Žalgirisa obeležio Džejms Anderson, koga je dan ranije Radonjić i ocenio kao najveću opasnost, ali nije uspeo da nađe pravo rešenje za raspoloženog Amerikanca, koji je postigao 22 poena.

Na drugoj strani, u redovima Zvezde, najbolji je bio Boban Marjanović sa 17 poena i 10 skokova. Pratili su ga Blažič sa 12 poena i Vilijams, koji je uz 9 poena zabeležio i 7 asistencija.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala