Kineska rejting agencija Dagong optužila S&P, Fitch i Moody’s za političku angažovanost

© Sputnik / Vitalij Belousov / Uđi u bazu fotografijaLogotip agencije Fitch Ratings
Logotip agencije Fitch Ratings - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odluka američke trojke rejting agencija da smanje rejtinge kreditne sposobnosti Rusije politički je motivisana i ne uzima u obzir realno stanje ekonomije Rusije, SAD i EU, izjavio je šef kineske rejting agencije Dagong Guan Jiazhong.

Smatramo da posle uvođenja sankcija sniženje kreditnog rejtinga Rusije od strane tri rejting agencije ima političku motivaciju. U januaru ove godine dali smo Rusiji rejting A sa stabilnom prognozom, a oni su ga snizili. Meni se čini da je za ova sniženja nedovoljno pretpostavki, izjavio je Jiazhong.

Logotip agencije Fitch Ratings - Sputnik Srbija
Oružje spekulanata. Kako se može zaraditi na rejtinzima?

Aktulana kriza u Rusiji izazvana je sankcijama Zapada, a ne unutrašnjim faktorima. Ako se pogledaju SAD i zemlje EU, njihove krize su uslovljene unutrašnjim razlizima, a ne spoljnim. U ovim zemljama, za razliku od Rusije, razmere kreditiranja su premašile potencijal proizvodnje materijalnih blaga, pojavio se „mehur". Nažalost, trojka nije uzela to u obzir i počela je da brani interese SAD. Upravo iz razloga visoke zaduženosti i pokretanja mašine za štampanje novca SAD imaju rejting A po verziji Dagong, objasnio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala