Htela ga je Nemačka, on izabrao Srbiju i želi da bude nova „užička stena“

© Foto : FK Keln/Jutjub/printskrinSava Aranđel Čestić
Sava Aranđel Čestić - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je u Japan gde će sedmog i 11. juna odigrati prijateljske mečeve sa Jamajkom i „samurajima“, a u timu „orlova“ našao se jedan od debitanata Sava Aranđel Čestić.
Momak rođen u Ofenbahu izabrao je Srbiju pre Nemačke, divi se Nemanji Vidiću i sanja da jednog dana ima karijeru kao „užička stena“.
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi obožava da „eksperimentiše“, i to mu je do sada i te kako polazilo za rukom. 
U Zemlji izlazećeg sunca Piksi želi na delu da vidi neke nove mlade snage, a među njima su Dejan Joveljić, kao i Sava Aranđel Čestić koji je proteklu sezonu igrao za nemački Keln i ostavio je više nego solidan utisak.
Mislav Zadro - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Unuk Hrvata koji je predvodio napad na rodno mesto Mihajlovića „nokautiran“ u Srbiji /video/
Iako je postojala mogućnost da Sava jednog dana obuče dres Nemačke, kod njega nije bilo dileme. Zna odakle su mu koreni i poručio je da je njegovo srce oduvek tuklo samo za jednu zemlju - Srbiju!
„Nastupao sam za mladu reprezentaciju i osećaj je zaista bio predivan. Srce mi je uvek bilo bliže Srbiji i nisam se nijednog trenutka dvoumio kada se pojavila mogućnost da postanem reprezentativac. Znao sam da će to biti samo moja odluka i sasvim sam siguran da nisam pogrešio“, poručio je Čestić za zvanični sajt FSS.
Šansu da pokaže šta zna, momak rođen u Ofenbahu pre 21 godinu, koji igra na poziciji štopera i kojem je Nemanja Vidić idol, trebalo bi da dobije protiv Jamajke, ili Japana, a do tada će kroz treninge pokušati da se nametne selektoru.
„Meni je privilegija da budem ovde. Dajem sve od sebe, pa ćemo videti. Prvi razgovor sa Misterom ulio mi je ogromnu dozu samopouzdanja, pričali smo o svemu, zahvali sam mu se na ukazanoj šansi da bude član najjače selekcije Srbije. Reč je o čoveku od koga svakako možemo mnogo toga da naučimo“, kaže Sava. 
Imao je Sava Aranđel Čestić šta da kaže i o legendarnom Nemanji Vidiću, koji je ostavio dubok trak u Mančester junajtedu, kao i u nacionalnom timu Srbije.
„Pre bih rekao da je Vidić jedan od uzora. Imam samo reči hvale za momke sa kojima trenutno delim svlačionicu u A reprezentaciji, neke od njih poznajem iz mlade selekcije, sa nekima se tek upoznajem. To je još jedan plus ovog okupljanja i biće mi čast da zajedno sa njima branim boje svoje zemlje“, poručio je novopečeni reprezentativac.
Sava Aranđel je prošle sezone u Bundesligi debitovao protiv Dortmunda, i imao je pakleno težak zadatak da se izbori sa Erlingom Halandom, Džejdonom Sančom, Marko Rojsom, i uspeo je.
„Utakmica protiv Dortmunda je nešto posebno i svakako da je nikada neću zaboraviti. San koji se ostvario, da debituješ u Bundesligi i odmah protiv jednog od najvećih nemačkih klubova, da čuvaš Halanda ili Sanča i da na kraju odeš kući sa tri boda. To je nešto veličanstveno“, izjavio je Čestić.
Štoper visok 192 centimetara, koji s lakoćom dobija gotovo sve vazdužne duele, sada će imati novi pakleno težak zadatak da pokuša da „kupi“ Piksijevo poverenje, kako bi i u budućnosti konkurisao za mesto u timu „orlova“.
Ko zna, možda Srbija i brže nego što je očekivala, posle neuspele misije ponovnog dovođenja Lijanka Vojnovića iz Brazila, uspe u Zemlji izlazećeg sunca da pronađe svoju novu „užičku stenu“. 
► Ponudio je život za dva gola nacistima u Aušvicu – i ponosan otišao u smrt
► Alarm u Engleskoj – navijači neće „klečanje“: „Razmislićemo...“
► Napustio je reprezentaciju zbog poziva Partizana: „Ovo je veliki korak za mene“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala