Unuk Hrvata koji je predvodio napad na rodno mesto Mihajlovića „nokautiran“ u Srbiji /video/

© Foto : Skrinšot / Jutjub / SportklubMislav Zadro
Mislav Zadro - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Kup prijateljstva, tradicionalni turnir za fudbalere mlađe od 18 godina iz zemalja bivše Jugoslavije obeležila je povreda Mislava Zadre, 18-godišnjeg golmana Dinama iz Zagreba i unuka hrvatskog ratnog komandanta Blaga Zadra.
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2020
Mihajlović: Ne mogu da tražim više, ostao sam živ
Mladi čuvar mreže bio je akter duela Dinama i Spartaka koji je završen rezultatom 3:1 u korist subotičkog tima, a u 15. minutu je doživeo povredu posle duela sa jednim igračem naše ekipe, posle udarca kolenom u glavu.
Mislav je u hrvatskoj javnosti poznat i kao unuk Blaga Zadra koji je poginuo 1991. godine, a bio je komandant „odbrane“ Borova sela, mesta gde je rođen Siniša Mihajlović, legendarni fudbaler.
Mihajlović je o aktivnostima Hrvata na tom području nedavno govorio za italijanske medije. 
„Pamtim ruševine zgrada i mašine koje su pravile rovove. Ptica nije letela, nije bilo pasa. Pamtim pogled desetogodišnjaka dok su nosili puške, tužne oči koje su videle sve osim detinjstva“, govorio je Mihajlović.
Njegova kuća u Borovu selu je minirana i više ne postoji.
„Neko je ispalio i metak u moju sliku na zidu, to je bila poruka... Ko je mogao da baci bombu na našu kuću? Ko je pucao u sliku mene i brata Dražena? Ta pitanja su me proganjala dok nisam saznao istinu. To je učinio Stipe, jedan od mojih najboljih drugova iz detinjstva koga sam doživljavao kao brata. Oprostio sam mu“, naveo je Mihajlović.
Izvesni Stipe je bio pod komandom Zadra, koji je, prema hrvatskim izvorima, predvodio akciju na Trpinjskoj cesti, prozvanoj „Groblje tenkova“ jer je tu zaustavljena i uništena kolona oklopnih vozila JNA.
Zadro je poginuo u blizini Trpinjske ceste, a mladi Mislav često podseća na svog dedu, zbog koga je, navodno, želeo da nosi broj 91 u Dinamu, u znak sećanja na godišnjicu pogibije.
Dolazak u Srbiju 18-godišnjak neće pamtiti po dobrom, u utakmici protiv Spartaka doživeo je nokaut u 15. minutu meča, pošto ga je rivalski igrač udario kolenom u glavu.
Utakmicu je tim iz Subotice pobedio sa 3:1.
► Ponudio je život za dva gola nacistima u Aušvicu – i ponosan otišao u smrt
► Alarm u Engleskoj – navijači neće „klečanje“: „Razmislićemo...“
► Napustio je reprezentaciju zbog poziva Partizana: „Ovo je veliki korak za mene“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala