SPORT

Povratak „Kninske kobre!“

Crvena zvezda ozvaničila je povratak iskusnog košarkaša Ognjena Dobrića. Ono što se očekivalo, o čemu se pričalo i pisalo u nedelju je dobilo potvrdu, a to je da se „Kninska kobra“ vraća na Mali Kalemegdan.
Sputnik
Novo-staro lice u crveno-belom dresu biće Ognjen Dobrić koji je šesto pojačanje Crvene zvezde u prelaznom roku.
POsle Nikole Kalinića, Kenana, Plavšića, Dauma i Kodija Mekintajera, i Dobrić je dogovorio uslove sa trofejnim klubom, čije je boje branio čak sedam sezona.
Crvena zvezda oglasila se saopštenjem u kom je potvrdila da se „Kninska kobra“ vraća kući.
OI 2024
Stojačić u Stojkovićevom stilu poručio Srbiji: „Ne ako - nego kad uzmemo zlato“
„KK Crvena zvezda obaveštava javnost da se reprezentativac Srbije Ognjen Dobrić vratio u klub s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.
Prošlu sezonu proveo je u Virtusu iz Bolonje iz koga stiže bez obeštećenja, a pre toga je sedam sezona nisio crveno beli dresi i brojnim titulama i utakmicama, ostavio je veliki trag u istoriji kluba.Ognjen Dobrić je do sada odigrao 435 utakmica u crveno-belim dresu, i trenutno je na trećem mestu večne liste po broju odigranih mečeva. Postigao je 3.669 poena, odigrao je 165 evropskih duela i ujedno je jedan od najboljih strelaca Crvene zvezde u evropskim utakmicama sa 1.171. postignutim poenom. Osvojio je čak 15 trofeja noseći dres Crvene zvezde (četiri ABA lige, šest srpskih šampionata, četiri kupa i Superkup ABA lige), a proglašavan je za najkorisnijeg igrača srpske lige (2017), bio je MVP Kupa Radivoj Korać (2023) i najkorisniji igrač finala ABA lige (2022). Osvajač je srebrne medalje sa reprezentacijom Srbije na Mundobasketu u Manili“, navedeno je u saopštenju kluba s Malog Kalemegdana.
OI 2024
Tri ispita za „zemlju košarke“ u dva dana
Komentar