SPORT

„Zlatni dečko“ je Realov Zidan i Ronaldo i hoće „Zlatnu loptu“

Vezista Real Madrida Džud Belingem, koji je sa dva gola trasirao Realu put ka preokretu i tri boda u dvoboju sa Barselonom (1:2), trenutno je bez dileme najbolji fudbaler planete. Supertalentovanom Englezu u kom je kraljevski klub ubo džekpot, 10. novembra biće uručena nagrada „Zlatni dečko“, ali je jasno da on puca na „Zlatnu loptu“.
Sputnik
Naravno, ne ove godine, ali ukoliko nastavi da s peticom na leđima po uzoru na legendarnog Zinedina Zidana teroriše rivale s golgeterskim instinktom Kristijana Ronalda, onda je jasno da je samo pitanje trenutka kada će Džud Belingem dobiti najprestižniju nagradu u svetu fudbala.
Brojke su neumoljive i one ne greše, a one kažu – 13 utakmica i 13 golova uz tri asistencije u belom kraljevskom dresu u prvoj sezoni najvećg kluba na planeti.
Praktično ne postoji utakmica Real Madrida ove sezone u kojoj se sve nije vrtelo i koju na kraju nije rešio nekadašnji ofanzivni vezista Borusije Dortmund i Birmingema.
Davno je Pep Gvardiola pričao za Belgingema, kada je imao svega 17 leta, da razmišlja kao „mator“ i da je prosto neverovatno da je toliko mlad, a da tako zrelo rešava najkomplikovanije situacije na travnatom tepihu.
Prepoznao je to Real i kupio ga minulog leta od Dortmunda i tada je usledila „eksplozija“ na velikoj sceni. Očekivalo se da će odlaskom prve zvezde Karima Benzeme novi lider biti Brazilac Vinisijus Žunior, ali se fudbalskim kvalitetima i neverovatnom skromnošću prosto nametnuo Džud Belingem. Poklonio mu se posle „El klasika“ u kom je poneo epitet heroja i saigrač Vinisijus, poručivši na društvenim mrežama da je Džud = Kristijano Ronaldo.
SPORT
Beloruskinja je održala reč i ostvarila san, ali: „Postala sam meta“
Prema nagoveštaju najpoznatijeg španskog sportskog lista „Marka“, Belingemu će gotovo sigurno 10. novembra biti uručena nagrada „Zlatni dečko“, i to, s nikad ubedljivijim odnosom glasova, jer će navodno dobiti naklonost čak 95 odsto urednika koji glasaju širom sveta i tako će surovo porazati konkurenciju.
Ali, ono što je već sada potpuno jasno svima onima koji gledaju fudbal, prate, vole i navijaju za „kraljevski klub“, jeste da je Real u Džudu dobio eleganciju i preglednost igre Zinedina Zidana, a predatorski instinkt za davanje golova kao Kristijano Ronaldo.
Kada to spojite dobijete „najsavršenijeg fudbalera“ današnjice, skromnog 20-godišnjaka koji se praktično igra fudbala, poigrava sa rivalima i ko od šale trese mreže i to u premijernoj sezoni u dresu kluba koji sa sobom nosi najveći mogući pritisak i mnoge je „pojeo“.
Ne i Džuda Belingema, koji igra kao lud, i kom je svaka naredna utakmica i rival potencijalna „žrtva“ da se surovo poigra, što se završava golom ili asistencijom.
Dame i gospodo, Džud Belingem - "Zlatni dečko" i buduća "Zlatna lopta" svetskog fudbala.
SPORT
Drama zvezde Liverpula – Luisu kidnapovani roditelji u domovini /video/
Komentar