SPORT

Alkaras se setio čuvenog finala, pa se uplašio: „Mislio sam, samo da ne prođem kao Federer“

Iako mu je tek 20 godina Karlos Alkaras se oseća sjajno u svojoj koži. U nedelju je pobedio jednog od najboljih tenisera u istoriji Novaka Đokovića u finalu Vimbldona u pet setova, pa se sa velikim osmehom na licu pojavio na čuvenoj Večeri za šampione.
Sputnik
Tamo je još jednom dobio čestitke gostiju za veliki podvig, odigrao šampionski ples sa pobednicom u ženskoj konkurenciji Marketom Vondroušovom, a otkrio je medijima i kako je protekao susret sa Kraljem Španije posle briljantne pobede nad Đokovićem.
„Verovatno sam bio nervozniji dok sam pričao sa Njegovim veličanstvom, nego u samom finalu. Sama pomisao da sam mogao da se pozdravim i razgovaram sa njim, kao i da sam imao podršku Kralja u finalu Vimbldona je za mene neverovatna stvar. Nešto u šta još ne mogu da poverujem“, iskren je Alkaras.
Mladi Španac ne krije da su mu nervi bili na vrhuncu u nedeljnom duelu sa Đokovićem i priznao da mu se, dok je servirao za meč, priviđao poraz Rodžera Federera baš protiv Novaka na Vimbldonu 2019. godine.

„Još sam dečak koji je gledao dosta teniskih mečeva, uključujući i poraz Federera u tom čuvenom finalu. Iskreno, razmišljao sam o tome u glavi. Mislio sam - samo da se meni ne ponovi. Imao sam i fizičke probleme u nogama posle prvog servisa (u poslednjem gemu na 5:4), odsekle su mi se, što je i normalno pri svoj nervozi, kada telo treperi“, tvrdi Karlos.

Alkaras se od ponedeljka uveče nalazi u rodnoj Malagi gde će se oporavljati. Prvobitno je trebalo da nastupi na Hopman kupu u Nici sledećeg vikenda, ali od toga verovatno neće biti ništa.
„Ostaću kod kuće par dana, a potom idem negde na odmor. Zaista sam želeo da se vratim kući i provedem vreme sa porodicom i prijateljima, da se osetim ponovo kao normalan čovek i odmorim malo u prijatnom okruženju“, zaključio je Alkaras.
SPORT
Obradović za Sputnjik o istorijskom finalu: „Novak je izgubio, ali je dobio izazov“
SPORT
Alkaras otkrio ko mu je pomogao da pobedi Novaka: „Radio sam sve što mi je Martina govorila“
SPORT
Mira im tek neće dati mira: „Eksplozija“ male Ruskinje na velikoj sceni
Komentar