SPORT

Zvezda predstavila novog prvog golmana: „Ne gledajte me kao Borjana“

Izraelski golman Omri Glazer (27) potpisao je trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, saopštio je beogradski klub. On je poslednje dve sezone branio za Hapoel Ber Ševu, a pre toga je bio član Hapoel Ranane i Makabija iz Haife.
Sputnik
Glazer će na golu šampiona Srbije zameniti Milana Borjana, koji je otišao na pozajmicu u Slovan iz Bratislave jer mu je novi trener Barak Bahar saopštio da ne računa na njega u sledećoj sezoni.

„Borjan je legenda Zvezde, uradio je velike stvari za klub, praktično je postigao sve u srpskom fudbalu, takođe odlično brani i za Kanadu, pokazao se na Svetskom prvenstvu. Ne poznajem ga, ali sam čuo da je dobar čovek, ipak, on je Milan, a ja sam Omri i hoću da pokažem sebe i svoje kvalitete. Ne želim da me gledaju kroz prizmu njega, već kroz ono što ja postignem“, izjavio je Glazer koji ima i rumunski pasoš.

Izraelski golman će nositi dres sa brojem 18, a Crvena zvezda je na društvenim mrežama poželela dobrodošlicu novom pojačanju.
„Broj 55 je zauzet, taj sam hteo, ali ga Srnić nosi, tako da sam izabrao 18. Volim i taj broj, srećan je u Izraelu i nadam se da će mi doneti uspehe“, naveo je golman Crvene zvezde.
Glazer je za reprezentaciju Izraela nastupio na pet utakmica, a u beogradski klub je stigao na insistiranje novog trenera Bahara.
„Želeli smo da rešimo pitanje pozicije golmana u ovom prelaznom roku i doveli smo Glazera. Reprezentativac je i dolazi na predlog Baraka Bahara i njegovog stručnog štaba. Poznaju ga, imaju poverenje u njega i smatraju da će se odlično uklopiti u sve zahteve“, rekao je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.
Omri Glazer je treće pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku posle napadača Žana-Filipa Krasoa i veznog fudbalera Edmunda Ada.
SPORT
„Fudbal više ne postoji“
SPORT
Ucena roditelja i zahtev za raskid – Partizan muči muku sa svojom decom
SPORT
Drama slavnog Urugvajca: „Ozbiljno je – mogao bi da dobije protezu“
Komentar