- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ucena roditelja i zahtev za raskid – Partizan muči muku sa svojom decom

© Sputnik / Lola ĐorđevićStadion Partizana u sumrak
Stadion Partizana u sumrak - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2023
Pratite nas
Generalni direktor fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura izjavio je da je cilj crno-belih da u letnjem prelaznom roku angažuju šest novih igrača, ali je potvrdio da klub ima problem sa dvojicom svojih mladih fudbalera.
Partizan je zvanično počeo pripreme za novu sezonu. "Crno-beli" su prošlu sezonu završili na četvrtom mestu na tabeli Superlige Srbije zbog čega će igrati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.
"Svesni smo kako smo završili sezonu, da je jedna od lošijih u istoriji, da smo bili četvrti, što je nedopustivo za Partizan. Očigledno je nešto nedostajalo timu. Sutra će se priključiti Antić, u narednim danima očekujemo igrača na poziciji zadnjeg veznog. Blizu smo da završimo golmana. Cilj nam je da dovedemo pet-šest igrača. Nakon ovog obraćanja idemo da radimo na dolasku četvrtog pojačanja. Teško je kupovati igrača u julu, a kamoli u junu, pošto svi igrači čekaju ponude i ne pregovaraju u ovom trenutku. Ova tri pojačanja koja smo doveli svaki je transfer, niko nije slobodan. U tom slučaju je dobro kada imate klub s kojim pregovarate i kojim je bitno da što pre sve završi", rekao je Vazura na konferenciji za medije.
On je istakao da mladi fudbaler Partizanom Nemanja Jović nije na pripremama sa klubom.
"Ne znam šta se dešava, igrač se nije javio. Nekad ti igrači u medijima dobijaju veću podršku nego klub, što mislim da nije dobro. Kada su u pitanju mladi igrači, Partizan treba da dobije veću podršku. To zaslužuje i ova uprava i mi. I Vlahović, i Lukić, i Pavlović, Milenković, Živković, svi su oni mogli da tuže klub pa se drugačije završilo. Ne znam šta se dešava sa igračem", rekao je Vazura.
On je naveo da Jović podneo zahtev za raskid ugovora.
"Jović je imao 10.000 evra platu. Kao i svaki mladi igrač, krenuo je sa 1.000, pa 3.000, 6.000. Kako ulazi u prvi tim, tako je plata rasla. Imao je dug, podneo je zahtev za raskid. Mi smo predali advokatima, sad čekamo. To je isto kao da se ja jedan dan probudim i krenem da tužim oca i majku koji su me naučili da jedem, pričam, hodam... Nije normalno i ne očekujem od medija da daju podršku u takvim postupcima. Nije normalno ponašanje igrača, niko nije znao da postoji problem. Stavljen je bio na transfer listu. Otkrićemo sve druge detalje vezane za njega, ali ćemo najpre sačekati ročište", istakao je direktor Partizana.
Klub iz Humske je raskinuo ugovor sa Hamiduom Traoreom, dok je kapiten Slobodan Urošević napustio Partizan.
"Planiramo još raskida ugovora. Zahvalili smo se Traoreu na saradnji. Trener ima druge planove. Moramo da se oslobodimo nekih igrača i raskinućemo neke ugovore. Na putu smo da raskinemo ugovor i sa Andradeom, pričali smo sa njegovim menadžerom. Što se tiče ostalih, svi su tu. Čekamo Vujačića, Saničanina i Dijabatea da se vrate sa reprezentativnih okupljanja. Moraju petorica igrača da dođu do polaska u Sloveniju i da budemo svi na okupu", naveo je Vazura.
On je istakao da je prioritet kluba da se forsiraju mladi fudbaleri.
"Odluke oko igrača donosi sportski sektor, trener i sportski direktor. Prioritet je da se naredne sezone forsiraju mladi igrači. Ono što je prilika jeste da se promovišu mladi igrači, da se forsiraju i igraju u startnih 11. To nije lako i nosi određeni rizik. Moramo da forsiramo te mlade igrače. Mi smo jedini tim koji prodaje fudbalere u poslednjih pet godina. U našem timu ima mnogo mladih igrača. Trener je dao podršku za njih da će dobiti minutažu. Jasnu nam je poruku trener dao da mu trebaju pojačanja da bi bio konkurentan. Cilj Partizana je plasman u Ligu konferencija", naveo je Vazura.
Vazura je na okupljanju Partizana pred početak nove sezone otkrio da je Matiji Popoviću (17) ponuđen najveći ugovor ikada kada je u pitanju mladi igrač.
"To je dete iz Omladinske škole. Razgovarali smo sa ocem. Partizan nije klub koji će trpeti ucene nijednog oca i dok sam ja u klubu sigurno niko nećemo davati nikakve procente, a mogu da kažem da se radi o 50 odsto od dalje prodaje. Igrač je dobio ponudu kluba koja je najveća u istoriji kad je u pitanju mladi igrač, jer mislimo da je veliki talenat, ali u ovom trenutku ponuda i dalje stoji. Nemamo nikakav odgovor", naveo je Vazura.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala