DRUŠTVO

Akcija Sputnjika urodila plodom: Srpska porodica može da nastavi život na Kosovu i Metohiji

Porodica Jevtić sa Kosova i Metohije, posle velikog požara na imanju, ponovo će imati spremište za seno neophodno stadu od koga živi. Sputnjik se pridružio apelu Humanitarne organizacije Kosovsko – pomoravlje, zahvaljujući ljudima koji su želeli da pomognu, nabavljen je građevinski materijal, a biće novca i za radnike.
Sputnik
Petoro je Jevtića koji žive u Korminjanu, a dvoje se školuju, Miroslav je na doktorskim studijama u Kragujevcu, na ekonomiji, sestra Katarina završna godina stomatologije, u Kosovskoj Mitrovici, a Aleksandar je ostao na imanju, gaji ovce, prodaje jaganjce, kako bi pomogao njihovo školovanje.
Međutim, Jevtiće je na Badnje veče zadesila nesreća. U štali je izbio požar, izgorela je gotovo sva hrana za stoku, objekat gde je skladišteno seno, urušio se.

Komšije su o ovom događaju obavestile Humanitarnu organizaciju Kosovsko – pomoravlje, a ona Sputnjik Srbija, kako bi se poziv za pomoć ovoj porodici čuo što dalje.

Mnogi su se odazvali zajedničkom apelu, Aleksandru je uručena novčana pomoć za obnovu izgorelog objekta u iznosu od 356.500 dinara. Šteta koju je gazdinstvo Jevtić pretrpelo u požaru biće u potpunosti sanirana.
Na imanje Jevtića stigao je i cement
Mladom domaćinu Aleksandru ovakva podrška došla je neočekivano i u pravi čas i jako ga ohrabrila da proširi svoje stado.
To je pre požara i bio njegov plan, drugi izvor prihoda nije dovoljan ovoj mnogočlanoj porodici, zaposlen je samo otac Ljubiša, profesor je u Ekonomskoj školi u Koretištu.

„Srećan sam i zahvalan svima koji su prilozima pomogli, podržali moj posao sa ovcama. Novca je dovoljno, materijal je stigao, a moći ću i da platim ruke. Hvala svim ljudima koji su pomogli", kaže Aleksandar Jevtić.

On je čvrsto rešen da ostankom na imanju u Korminjanu, popravi sumornu sliku srpskih sela na Kosmetu, iz kojih mladi odlaze.
Posao je započeo pre deset godina tako što je podigao kredit i kupio 17 ovaca, danas ih ima preko sto.
MOJA PRIČA
Jevtići pokazali kako se bori za opstanak Srba na Kosovu, a onda je buknula vatra
Komentar