SPORT

Španci sele Kampaca u Real, Zvezda podsetila na njegovu nedavnu izjavu

Argentinac Fakundo Kampaco vratiće se u Real Madrid, gde će igrati naredne sezone, pišu španski mediji, odnosno pouzdani „Relevo“.
Sputnik
Prema informacijama koje su lansirali Španci, dogovor je skrojen u Kataloniji pred meč Evrolige između Barselone i Crvene zvezde. Sastali su se predstavnici Real Madrida Huan Karlos Erera i sportski direktor Alberto Ereros, koji su obavili razgovore za Zvezdinim najboljim košarkašem Kampacom.
Tada je, navodno, dogovoren njegov povratak u prestonicu Španije, a ističe se da je dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo.
Kampaco je na Mali Kalemegdan stigao iz NBA lige, dok bi na Pirineje stigao iz Srbije, čime bi bio registrovan kao „nereziden“", pa bi poreski organi uzeli samo 22 odsto od ukupnog ugovora koji bi mađioničar iz Argentine trebalo da potpiše sa kraljevskim klubom i rivalom Partizana u četvrtfinalu Evrolige.
Prema navodima „Relevo“, Real koji je i ranije hteo Fakua, tada je nudio 1,6 miliona evra kao godišnju platu.
Zvezda je, međutim, demantovala glasine, podsećajući na Kampacovu izjavu datu pre deset dana.
„Nismo pričali o mom statusu još, još nije trenutak za to. Posvetimo se sadašnjosti, želim da igram koliko god utakmica mogu i da uživam. Obično ne razmišljam o budućnosti, već samo o sadašnjosti“, rekao je Kampaco.
Kampaco je svojom magijom i nestvarnim asistencijama bacao u trans crveno-bele navijače. U ABA ligi je prosečno beležio 14,5 poena uz 6,7 asistencija, na 15 utakmica. U Evroligi je dugo imao zabranu igranja, uspeo je na kraju da upiše devet utakmica uz prosek od 15 poena i 5,9 asistencija.
Podsetimo, pre odlaska u NBA ligu argentinski košarkaški as je s uspehom branio boje Real Madrida s kojim je osvojio dve titule prvaka Evrope - 2015. i 2018. godine i jasno je da ga tamo čekaju raširenih ruku.
SPORT
Luda priča Partizanovog protivnika – džin radio u supermarketu do 17. godine, „otkrio“ ga turista
SPORT
Poku – osveženje koje je potrebno Srbiji Svetislava Pešića
Komentar