SPORT

Grof je „nameštao“ Zvezdi Rusa za napad na Evropu: „Pogrešio je“

Miodrag Grof Božović, nekadašnji trener Crvene zvezde koji je ime gradio u Rusiji, poručio je da je savetovao Artjoma Dzjubu da iz Zenita pređe na Marakanu, ali da je iskusni Rus odlučio da pređe u tursku Adanu. I, prema njegovom mišljenju, pogrešio je!
Sputnik
Prošlog leta srpski i ruski mediji pisali su o mogućem transferu Artjoma Dzjube iz Zenita u Crvenu zvezdu. Ipak, do toga nije došlo jer je ruski napadač eskivirao dolazak u Srbiju, izabravši Tursku.
Samo četiri utakmice odigrao je Dzjuba za Adanu i postigao jedan pogodak. Usledio je ekspresni povratak u ruski fudbal i potpisivanje ugovora sa Lokomotivom iz Moskve, za koju je već na debiju upisao het-trik.
Miodrag Grof Božović je u razgovoru za Sport ekspres obelodanio da je savetovao Dzjubi da pređe u Crvenu zvezdu i da s njom napadne Ligu šampiona.
„Dzjuba je sjajan. Njegov povratak u tim godinama je velika stvar za ruski fudbal. Izuzetno sam srećan zbog njega. Ali, napravio je veliku grešku kada je napustio Rusiju i otišao u Tursku. Pokušao sam da ga dovedem u Crvenu zvezdu, klub je bio otvoren za njegov dolazak. To je bilo letos, pre nego što je otišao u Tursku. Zvezda je tražila takvog napadača sa kojim će se plasirati u Ligu šampiona. Siguran sam da bi joj Dzjuba pomogao u tome, ali Artjom nije želeo da ide u Srbiju i odlučio se za tursku Adanu“, rekao je Grof i nastavio:
„Bilo bi mu bolje da je izabrao Beograd jer se transfer u Tursku ispostavio kao promašaj. Još jesenas sam bio siguran da nije rekao poslednju reč na terenu i sada to potvrđuje“.
Nekadašnji golgeter Zenita i centarfor kom nedostaje samo jedan gol u dresu „Zbornaja komande“ da bude najbolji strelac u istoriji Rusije. Ima 34 godine, ali je pokazao da i dalje nije vreme da „okači kopačke o klin“.
Štaviše, Grof Božović koji je u Rusiji vodio Amkar, Moskvu, Lokomotivu, Krilja Sovjetov, Rostov, Arsenal iz Tule, te je odlično upoznat sa stanjem u ruskom fudbalu, smatra da Dzjuba i dalje ima šansu da ispiše istoriju. Iako se ne nalazi na spisku selektora Valerija Karpina u poslednje vreme, prema rečima Grofa nije to gotova priča.
„Potreban mu je još jedan gol da postane najbolji strelac u istoriji Rusije. Ukoliko nastavi da igra i postiže golove, siguran sam da će uslediti poziv. Karpin je pametan čovek i trener. Ako mu Dzjuba bude potreban, sigurno će ga pozvati, uprkos konfliktu koji su imali“, zaključio je bivši trener Crvene zvezde.
SPORT
Očekivala se promocija, usledio je „dribling“ Lalatovića
SPORT
Srpska desetka je „vaskrsla“ i u leđa joj gledaju Mesi i De Brujne
Komentar