SPORT

Nema kraja agoniji Partizana – Petrić se se obrušio na golmana: „Njegova sramota“

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Radničkim iz Kragujevca rezultatom 1:1 u 23. kolu Superlige. Od starta je na terenu bio i Andres Kolorado, kolumbijski fudbaler, koji je odigrao prvi meč za crno-bele i upisao asistenciju. Ipak, utisak dana je komentar trenera u ostavci Gordana Petrića na račun golmana Aleksandra Popovića
Sputnik
Utakmica koja je dan ranije odložena zbog loših vremenskih uslova donela je Partizanu samo jedan bod, iako je delovalo da će uspeti da obezbede sva tri.
SPORT
Nemanjini topovi odjekuju Španijom
Kragujevčani su bez pritiska prvi zapretili, međutim već od petog minuta crno-beli kreću da igraju ofanzivnije, što se isplatilo u 12. minutu.
Andres Kolorado je poslao izuzetno duboku loptu, a do nje je stigao Kvinsi Menig koji je zatresao mrežu za 1:0. Ostali su iza njega protivnički igrači, Holanđanin je bio u boljoj poziciji i lako doveo crno-bele do prednosti.
Samo šest minuta kasnije Rikardo Gomeš je postigao gol, ali je bio u ofsajdu zbog čega je pogodak poništen.
Ritam se ubrzao, a za Partizanom u 19. minutu napada i Radnički. Čolović šutira ka golu, ali pogađa stativu.
Posle dve velike prilike, ritam je bio usporen, a na pauzu se otišlo sa minimalnom prednošću crno-belih.
Kragujevac je sve više pretio, a u 80. minutu Milutin Vidosavljević zasluženo postiže gol za remi u Humskoj. Imali su gosti šansu posle nekoliko minuta da dođu i do potpunog preokreta, ali je Popović uspeo da sačuva mrežu.
U nadoknadi vremena Jović je imao veliku priliku da konačno donese pobedu Partizanu, ali šutirao je pravo u ruke golmana iako je imao prostora za jači šut u stranu.
Kragujevčani su prvi put od 1971. ostali neporaženi u Humskoj, a fudbaleri Partizana produžili su agoniju.
Crno-beli su prošlu utakmicu domaće lige na svom terenu izgubili rezultatom 4:0, a potom je usledio i razočaravajući poraz od Šerifa u okviru Lige konferencija.
„Ovo je realnost FK Partizan i naše ekipe. Pokušavali su koliko su mogli. U jednom trenutku smo mogli da rešimo utakmicu, a posle smo mogli da izgubimo i ovaj jedan bod“, rekao je Petrić za TV Arenasport po završetku meča.
Novinarka TV Arene sport prenela je reči golmana Partizana Aleksandar Popović, koji je posle meča pitao saigrače kako je moguće da se 17. utakmicu zaredom povlače.
„On je rekao? Pitajte ga zašto je to rekao. Ako je to rekao, onda je to njegova sramota. Ako su bili do sada zajedno, treba i dalje da budu. Nikad ne kritikujem igrača, ako vi to kažete, ja vam verujem, onda je to njegova sramota. Trener kada izgubi svlačionicu, onda više nije to to. Da li sam ja izgubio svlačionicu? Možda u nekoj priči. Neki moj osećaj, ako igrači komentarišu to što komentarišu za Popovića da je komentarisao, onda sam ja očigledno izgubio svlačionicu. Možda i ovih četiri dana može da se napravi šok terapija, da neko drugi povede, pa da vidimo kako će ići. Kažem, ako sam izgubio svlačionicu, bolje je da se povučem“, naveo je Petrić.
Partizan je na drugom mestu na tabeli sa 13 bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde. "Crno-beli" će u petak gostovati Crvenoj zvezdi u 169. "večitom derbiju".
„Ima još četiri dana, pa ćemo videti šta će da bude“, zaključio je Petrić.
SPORT
Vidić otkrio adute u trci za predsednika
SPORT
Nemanjini topovi odjekuju Španijom
SPORT
Srpska legenda u borbi sa vetrenjačama u Bugarskoj: „Nisam znao za bojkot – uz navijače do titule“
Komentar