SPORT

Spektakl Rusa u Australiji – dame su za ponos, a sve je načeo Andrej

Više nego uspešan dan na Australijan openu imali su ruski predstavnici jer je od pet predstavnika samo jedan eliminisan. Andrej Rubljov, Veronika Kudermetova, Ekaterina Aleksandrova i Ljudmila Samsonova upisali su pobede, dok je Aslan Karacev završio učešće na prvom Grend slemu u sezoni.
Sputnik
Prvi na teren u noći između ponedeljka i utorka od ruskih tenisera izašao je Andrej Rubljov koji nije imao lak zadatak protiv Dominika Tima. Međutim, Austrijanac nije mogao da pruži očekivani otpor i Andrej je relativno lako upisao pobedu rezultatom 6:3, 6:4, 6:2.
Daleko teži izazov imao je Aslan Karacev koji nije mogao da se izbori sa Grigorom Dimitrovim. Rus je pružao dobar otpor u prva dva seta, ali je potpuno stao u trećem, a na kraju je Dimitrov slavio rezultatom 7:6, 7:5,6:2.
Posle muških predstavnika, na teren su izlazile ruske teniserke koje su imale maestralan dan i opravdale ulogu favorita.
Prva na terenu bila je Ekaterina Aleksandrova koja je Isalin Bonaventuri za ceo meč prepustila samo tri gema i na kraju slavila sa 6:2, 6:1.
Posle Aleksandrove u drugo kolo plasirala se sjajna Veronika Kudermetova koja je nešto teže izašla na kraj sa Marinom Zanevskom. Veronika je prvi set dobila bez većih problema, diktirala je tempo, dok je u drugom morala preko taj-brejka da bi na kraju slavila rezultatom 6:2, 7:6.
Na uspešan dan za Ruse tačku je stavila Ljudmila Samsonova koja je takođe bila ubedljiva i na kraju pobedila Jasmin Paolini rezultatom 6:2, 6:4.
SPORT
Đoković pričao o povredi: „Nije idealno“
SPORT
„Novaku trofej može da oduzme samo australijska vlada“ – srpski as je već oduševio Vilandera
SPORT
Novakov pobednički povratak – Španac se odupirao, ali Australija se setila srpskog ranjenog lava
Komentar