Katar 2022

Istorija je počela protiv Srbije – i nastavlja se!

Leo Mesi je još jednom ispisao istoriju fudbala zlatnim slovima. Naime, argentinski čarobnjak je protiv Srbije na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine postao najmlađi strelac i asistent na svetskim prvenstvima, da bi pogotkom i završnim pasom protiv Meksika (2:0) postao i najstariji fudbaler kojem je to pošlo za nogom u jednom meču.
Sputnik
Istorija je počela da se piše protiv Srbije i to u demoliranju Orlova u grupnoj fazi, kada je fudbalski svet tek počeo da upoznaje Mesijevu magiju u reprezentativnom dresu.
Srbija i Crna Gora doslovce su stradali rezultatom 6:0, a Mesi je sa 19 godina postao najmlađi fudbaler koji je na jednom meču Mundijala u statističke kolone upisao i gol i asistenciju.
Čak 16 godina kasnije Mesi i dalje žari i pali. Štaviše, on je fudbaler oko kojeg se vrti igra Argentine u potpunosti.
Uživo Mundijal, 8. dan – Velika nula Japana i Kostarike, Nemci i Španci za kraj
Mučili su se izabranici Mesijevog imenjaka Lionela Skalonija sa ratobornim Meksikancima s kojima su bili egal prvo poluvreme, da bi u nastavku upravo as Pari Sen Žermena doneo prevagu.
Prvo je u 64. minutu na dodavanje Anhela di Marije matirao sjajnog Očou, da bi u 87. minutu uposlio Enca Fernandesa koji je evrogolom "overio" pobedu Argentine i nastavak sna zvanog "Zlatna boginja".
Mesi je tako stigao do gola i asistencije u jednom meču sa 35 godina i 155 dana, čime je postao najmlađ i najstariji strelac i „paker“ u istoriji Mundijala.
Imajući u vidu u kakvoj je formi ove sezone Mesi u dresu Pari Sen Žermena i Argentine, niko ne bi smeo da se začudi ukoliko desetka Argentine dodatno "podeblja" pomenuti rekord.
Podsetimo, „gaučosi“ u trećem kolu Svetskog prvenstva igraju protiv Poljske 30. novembra.
Katar 2022
Kako ih nije sramota?! Dačić žestoko osudio FIFA zbog akcije lažnog Kosova
Katar 2022
Srbiju ne remete pokušaji sabotaže od strane tzv. Kosova: „Nema ni odluke, ni saopštenja iz FIFA“
Katar 2022
Osmesi i razigrani Kostić raduju Piksija – da li Mitrović dobija društvo za Kamerun?
Komentar