SPORT

Najsramniji potez za pune dve decenije Ronaldove karijere – sujeta „pojela“ Portugalca

Kristijano Ronaldo napustio je utakmicu Mančester junajteda i Totenhema pre nego što je sudija svirao kraj. Slavni Portugalac izazvao je bes kod ljubitelja fudbala, a njegov postupak Dion Dablin, legendarni fudbaler, okarakterisao je kao „neprihvatljiv“.
Sputnik
Kristijano Ronaldo ne samo da je među najuspešnijim fudbalerima na svetu, nego je možda i najuticajnija fudbalska zvezda i zato mu ne priliče potezi poput gesta tokom susreta Mančestera i Totenhema.
Portugalac nije bio u planu Erika ten Haga, a svoj posao na terenu odlično su radili Fred i Bruno Fernandeš koji su doneli pobedu protiv Totenhema.
Ipak, proslavljeni Ronaldo nije mogao da podnese to što ne učestvuje u pobedi tima i što je grejao klupu, a sve do kraja utakmice nadao se da će dobiti bar koji minut.
Kada je Kristijanu postalo jasno da neće ući na teren on je odlučio d aposle zagrevanja u 90. minutu napusti utakmicu iako sudija još uvek nije svirao kraj susreta.
Ronaldo je rastužio i decu sa kojom nije želeo da se pozdravi po izlasku, a o sramnom gestu Erik ten Hag nije želeo previše da priča.
„Video sam ga, ali nisam s njim o tome pričao. Raspravljaćemo o tome. Sad slavimo pobedu. Ne želim sada o tome, sutra ćemo. Voleo bih da zadržima fokus na ekipi i sjajnoj predstavi svih 11 igrača i rezervi. Bila je to timska predstava“, rekao je Holanđanin.
Ronaldov nesportski potez naišao je i na osudu engleskih fudbalskih velikana Diona Dablina i Tima Šervuda.
Da sam ja trener Mančester junajteda, zadavio bih ga! Pitao bih ga šta radi. Njegovo ponašanje je neprihvatljivo. Veoma ga poštujem kao i sve što je uradio u karijeri, ali trebalo je da ostane i ispoštuje saigrače“, rekao je Dablin, dok je Šervud bio još oštriji.
Šokantno! Ronaldo je samo pokazao da ne poštuje trenera. Besan sam zbog toga. I ja volim Ronalda i njegovu igru, ali ne sme dolaziti u ovakve situacije. Ako ga je Ten Hag poštovao time što ga nije uveo u igru na 6:1 protiv Sitija, onda je to trebalo da mu vrati“,rekao je Šervud.
Jasno se vidi da se Portugalac i Holanđanin ne slažu, a Ronaldu ovakav ispad nije prvi u karijeri. Nedavno je na prijateljskom meču protiv Rajo Valjekana nakon što je zamanjen na poluvremenu takođe odlučio da sama ode sa utakmice.
SPORT
„Zapamtite to ime...“
SPORT
Da li bolna grimasa znači i lakši posao za Srbiju? /video/
SPORT
Nemanja se odomaćio u Rusiji, a jedan detalj će zauvek pamtiti: „Hvala Bogu, dobro sam!“
Komentar