Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com
„Latentna intolerancija je akumulirana reakcija imunog sistema na proizvode, za koje organizam nema fiziološke mogućnosti da apsorbuje. Korišćenje tih proizvoda dovodi do pada imuniteta i raznih zdravstvenih problema. Istovremeno, ove probleme je obično teško povezati sa radom creva“, objasnila je ona.
„Ako se kod osobe jave očigledni kožni problemi: ekcem, psorijaza, ako postoji zadržavanje tečnosti u organizmu pri normalnom radu štitne žlezde i zdravim bubrezima; ako se značajno smanje kognitivne funkcije, česte su glavobolje, depresivna stanja, autoimuni problemi bilo koje lokalizacije, narušen rad digestivnog trakta, izmenjen sastav mikrobioma, obavezno treba uraditi analizu krvi na latentnu intoleranciju na med“, istakla je ona.
„Ne treba preterivati sa medom: dve, ponekad tri kašičice meda dnevno su savim dovoljne kako bi se zadovoljili receptori ukusa. Da bi se očuvala radna sposobnost u uslovima velikih pauza između obroka, dovoljno je pojesti polovinu kašičice meda nekoliko puta dnevno, to će pomoći da se održi nivo šećera“, zaključila je ona.