- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Koja alkoholna pića su izrazito loša po zdravlje srca

CC0 / Pixabay / kokteli
kokteli - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2022
Pratite nas
Sa protokom godina ljudi sve više počinju da razmišljaju o efektima koje alkohol ima na njihovo zdravlje. Postoji nekoliko alkoholnih pića koja bi trebalo izbegavati jer loše utiču na rad srca.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na prvom mestu je rum pomešan sa koka-kolom. Lekar Liza Jang navela je u razgovoru za magazin „Eat this, hot that“, da je zapravo bilo koje alkoholno piće u kombinaciji sa gaziranim pićem nezdravo za srce.
Istraživanje koje je nedavno objavljeno u „Journal of the American College of Cardiology“pokazalo je da oni koji konstantno konzumiraju gazirana pića imaju povećan rizik od srčanih bolesti i moždanog udara. U kombinaciji sa alkoholom, itekako mogu biti fatalna.
Na drugom mestu pića koje biste trebali izbegavati je pina kolada.
„Ona se pravi od ruma, soka od ananasa i kokosovog mleka, koji su bogati šećerom i zasićenim mastima“, navela je Jangova.
Zasićene masti podižu nivo LDL, odnosno lošeg holesterola, koji dovodi do komplikacija u radu srca.
Još jedno piće koje je nezdravo je ledeni čaj „long ajlend“ jer je pun šećera.
„On sadrži alkohol, sirup, koka-kolu i nekoliko drugih slatko-kiselih sastojaka koji loše deluju na srce“, rekla je ona, preneo je „Kliks“.
Ovaj ledeni čaj je ukusan, ali definitivno će vas napiti mnogo brže od većine koktela. Uzgred, višak šećera pomešan sa alkoholomnije dobra kombinacija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala