VAŽNO OBAVEŠTENJE
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).
Presoljenu supu, čorbu ili gulaš možete da spasete na nekoliko načina. Pokušajte da dodate još glavnih sastojaka koje ste koristili u pripremi, kao i vodu, pa sve zajedno prokuvajte još desetak minuta.
Druga opcija je dodavanje kiseline koja će da neutrališe višak soli poput limunovog soka ili sirćeta, ali budite oprezni — ovaj trik deluje samo ako ste malo presolili jelo, u suprotnom rezultat je preslana i prekisela supa.
I „pire“ od belog kuvanog pirinča ili pasulja može da ublaži preslanu supu ili gulaš.
Nekoliko kašika mleka, pavlake ili jogurta takođe pomaže, jer kremasti mlečni proizvodi uspešno neutrališu višak soli.
Ukoliko recept dopušta, presoljen sos može da se ublaži kiselom pavlakom, listom peršuna, smeđim šećerom ili s malo meda, preneo je portal „Kliks“.