SPORT

Kada zbog ljubavi prema košarci umesto u krevetu završite – u Nišu

Dobro, i zbog „koje čašice više“. Kup „Radivoja Koraća“ svake godine donosi sjajne priče sa terena, ali i van njega i baš jedna takva je u vezi naših junaka iz Beograda koji su se u šest ujutru, pravo iz noćnog provoda, uputili ka Nišu.
Sputnik
Niš je i ove godine poprište na kom će u velikom finalu Kupa Srbije snage odmeriti Crvena zvezda i Partizan.
Kup je poseban u srcima ljubitelja košarke jer organizacija dozvoljava navijače oba „večita“ rivala u dvorani, što je malo zaboravljeni osećaj jer ABA liga ne dopušta gostujuću publiku u utakmicama visokog rizika.
Zbog toga se traži karta više, svi žele u dvoranu kako bi bodrili voljeni klub, a među njima su naši današnji sagovornici koji su nam u jednom lokalu, kraj dvorane Čair, ispričali svoj put do Niša.
„Autobus je bio prazan, možda je bilo nas petnaest“, rekao David Stojmanovski, jedan od sagovornika, na početku razgovara.
Autobus kojim su naši sagovornici, u 05.50, krenuli iz Beograda za Niš
David, Luka i Aleksa, veliki ljubitelji košarke, koji su se i sami nekada bavili ovim sportom, imali su za plan da odu u Niš, ali usled „koje čašice više“ odlučili su se za ishitren potez u kom su kolateralna šteta bili prijatelj Petar, kao i devojke Sonja (od Luke), njena sestra Sara i Teodora (od Davida).
„Ma, David je predložio da odmah iz kafane krenemo ka Nišu, i mi šta ćemo, umesto da razmislimo dva puta, pristanemo i u 05.50 sednemo u autobus“, otkriva nam Luka.
Naravno da je bila bolja odluka otići kući, odspavati, jesti i zatim u podnevnim časovima krenuti ka Nišu, ali...“, dodaje Aleksa.
Pomenuli smo kolateralnu štetu, u pitanju su prijatelj i devojke naših sagovornika koji su se brzo pokajali što su pristali na ovu akciju.
„Dobro je“, rekao je Petar i digao ruke u vis slaveći nakon što je završio razgovor u kom je saznao da će imati prevoz ka Beogradu u poslepodnevnim časovima.
Petar, Sonja i Teodora vratili su se za Beograd, nešto što je Sara već uradila oko podneva, dok trojica „musketara“ – David, Luka i Aleksa – ostaju u Nišu zbog ljubavi prema košarci.
„Ovo je čist entuzijazam. Ljubav prema košarci“, ističe Aleksa.
„Da li možeš nekako da nam nabaviš karte“, nadovezao se Luka, a pitanje je bilo upućeno novinaru Sputnjika.
SPORT
Četiri detalja koja će odlučiti borbu za Žućkovu levicu
Pitanje na koje, nažalost, nije imao odgovor jer je potražnja za kartama nezapamćena. U Nišu je trenutno na stotine, a možda i na hiljade navijača Zvezde i Partizana koji traže ulaznicu za veliko finale.
„Tapkaroši traže i pet hiljada za kartu... Mnogo je“, kaže nam David.
Naši sagovornici se nadaju da će uspeti da nađu povoljnu kartu, mi im držimo palčeve, i da će ući u Čair u kom se očekuje potpuni spektakl – Zvezda protiv Partizana, Obradović protiv Radonjića, Delije protiv Grobara, a to, ako ste navijač, ne želite da propustite.
Vi, dragi čitaoci Sputnjika, ostanite uz naš portal i ispratite, u tekstualnom prenosu sa mnogo fotografija i video snimaka, veliko finale koje je na programu od 21 čas.
Zašto će derbi u Čairu biti drugačiji od onog iz Pionira
Četiri detalja koja će odlučiti borbu za Žućkovu levicu
Komentar