00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ORBITA KULTURE
16:00
120 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Civilizacijski inferno“ i „Bordel Amerika“
16:00
30 min
VESTI (repriza)
Novi talas napetosti u svetu, upozorava Moskva
16:30
30 min
MILJANOV KORNER
Spira britkom sabljom po srpskom fudbalu
17:00
60 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri
 - Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Karnevalska atmosfera u Dimitrovgradu: „Dani caribrodske šušenice“ /foto/

Pratite nas
U Dimitrovgradu je tokom vikenda održana manifestacija pod nazivom „Dani caribrodske šušenice“, čuvenog specijaliteta od dimljenog svinjskog mesa koje je pravi delikates, a pravi se tokom jeseni i konzumira tokom zime - po vekovnoj tradiciji u ovom delu Srbije.
© Tanjug / ALEKSANDAR CIRIC

Saša Jovanović, jedan od iskusnijih proizvođača šušenice, ali i drugih gurmanluka od mesa, poput pirotske peglane kobasice, kazao je za Tanjug da mu je ovo deveto učešće na ovoj manifestaciji.

Saša Jovanović, jedan od iskusnijih proizvođača šušenice, ali i drugih gurmanluka od mesa, poput pirotske peglane kobasice, kazao je za Tanjug da mu je ovo deveto učešće na ovoj manifestaciji. - Sputnik Srbija
1/5

Saša Jovanović, jedan od iskusnijih proizvođača šušenice, ali i drugih gurmanluka od mesa, poput pirotske peglane kobasice, kazao je za Tanjug da mu je ovo deveto učešće na ovoj manifestaciji.

© Tanjug / ALEKSANDAR CIRIC

„Tajna dobre šušenice je u domaćem mesu - mesu od svinja iz domaćeg uzgoja, i to je poenta cele priče. Naravno, potrebno je salamurenje određen broj dana, dimljenje na bukovom drvetu, i to je to", rekao je Jovanović, dodavši da je interesovanje za ovu manifestaciju zadovoljavajuće i da ima dosta posetilaca iz Bugarske.

„Tajna dobre šušenice je u domaćem mesu - mesu od svinja iz domaćeg uzgoja, i to je poenta cele priče. Naravno, potrebno je salamurenje određen broj dana, dimljenje na bukovom drvetu, i to je to", rekao je Jovanović, dodavši da je interesovanje za ovu manifestaciju zadovoljavajuće i da ima dosta posetilaca iz Bugarske. - Sputnik Srbija
2/5

„Tajna dobre šušenice je u domaćem mesu - mesu od svinja iz domaćeg uzgoja, i to je poenta cele priče. Naravno, potrebno je salamurenje određen broj dana, dimljenje na bukovom drvetu, i to je to", rekao je Jovanović, dodavši da je interesovanje za ovu manifestaciju zadovoljavajuće i da ima dosta posetilaca iz Bugarske.

© Tanjug / ALEKSANDAR CIRIC

Igor Veselinović iz Pirota kaže da prvi put učestvuje na „Danima caribrodske šušenice“.

„Sve šušenice su iz mog ličnog uzgoja. Po meni je tajna dobre šušenice u salamurenju, u dobrom odležavanju. Moje šušenice su deset dana sedele u soli, prevrtane i prane par puta da so lepo ugrize, i onda šušenica ide super. Mi šušenicu tokom zimskih dana najviše volimo uz zimske špricere, domaći roze, a tu je i nezaobilazni kačkavalj“, kaže Veselinović za Tanjug.

Igor Veselinović iz Pirota kaže da prvi put učestvuje na „Danima caribrodske šušenice“.„Sve šušenice su iz mog ličnog uzgoja. Po meni je tajna dobre šušenice u salamurenju, u dobrom odležavanju. Moje šušenice su deset dana sedele u soli, prevrtane i prane par puta da so lepo ugrize, i onda šušenica ide super. Mi šušenicu tokom zimskih dana najviše volimo uz zimske špricere, domaći roze, a tu je i nezaobilazni kačkavalj“, kaže Veselinović za Tanjug. - Sputnik Srbija
3/5

Igor Veselinović iz Pirota kaže da prvi put učestvuje na „Danima caribrodske šušenice“.

„Sve šušenice su iz mog ličnog uzgoja. Po meni je tajna dobre šušenice u salamurenju, u dobrom odležavanju. Moje šušenice su deset dana sedele u soli, prevrtane i prane par puta da so lepo ugrize, i onda šušenica ide super. Mi šušenicu tokom zimskih dana najviše volimo uz zimske špricere, domaći roze, a tu je i nezaobilazni kačkavalj“, kaže Veselinović za Tanjug.

© Tanjug / ALEKSANDAR CIRIC

Direktor Turističke organizacije Dimitrovgrad Vasil Andrejev izjavio je da ova manifestacija iz godine u godinu obara rekorde i kada je o posećenosti reč, ali i kada je reč o broju izlagača i učesnika.

Direktor Turističke organizacije Dimitrovgrad Vasil Andrejev izjavio je da ova manifestacija iz godine u godinu obara rekorde i kada je o posećenosti reč, ali i kada je reč o broju izlagača i učesnika. - Sputnik Srbija
4/5

Direktor Turističke organizacije Dimitrovgrad Vasil Andrejev izjavio je da ova manifestacija iz godine u godinu obara rekorde i kada je o posećenosti reč, ali i kada je reč o broju izlagača i učesnika.

© Tanjug / ALEKSANDAR CIRIC

„Ove godine imamo najmanje 200 autobusa sa turistima iz susedne Bugarske, a individualne dolaske i ne računamo. Imamo mnogo turista iz drugih delova Srbije. Ove godine imamo 265 metara štandova u hali i 105 metara u gradu, tako da imamo karnevalsku atmosferu. Imamo oko sto izlagača caribrodske šušenice, a posebno me raduje da je od stotinak izlagača polovina iz Dimitrovgrada“, rekao je Andrejev.

„Ove godine imamo najmanje 200 autobusa sa turistima iz susedne Bugarske, a individualne dolaske i ne računamo. Imamo mnogo turista iz drugih delova Srbije. Ove godine imamo 265 metara štandova u hali i 105 metara u gradu, tako da imamo karnevalsku atmosferu. Imamo oko sto izlagača caribrodske šušenice, a posebno me raduje da je od stotinak izlagača polovina iz Dimitrovgrada“, rekao je Andrejev. - Sputnik Srbija
5/5

„Ove godine imamo najmanje 200 autobusa sa turistima iz susedne Bugarske, a individualne dolaske i ne računamo. Imamo mnogo turista iz drugih delova Srbije. Ove godine imamo 265 metara štandova u hali i 105 metara u gradu, tako da imamo karnevalsku atmosferu. Imamo oko sto izlagača caribrodske šušenice, a posebno me raduje da je od stotinak izlagača polovina iz Dimitrovgrada“, rekao je Andrejev.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala