00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
SPUTNJIK INTERVJU
16:00
30 min
DOK ANĐELI SPAVAJU
Boško Milovanović: Mitropolit Amfilohije – čovek jevanđelje
20:00
59 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri
 - Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obraćanje nove uprave Partizana – govorili Ljajić, Mijatović i Lazović /video/

© Foto : FK PartizanPredrag Mijatović, Rasim Ljajić, Danko Lazović
Predrag Mijatović, Rasim Ljajić, Danko Lazović - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2024
Pratite nas
Rasim Ljajić, Predrag Mijatović i Danko Lazović, članovi radne komisije za vođenje FK Partizan, obratili su se javnosti na konferenciji za medije.
Partizan Humska - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2024
SPORT
„Grobari“ okončali bojkot: „Sunce je najlepše iznad Humske“
Tok konferencije ste mogli da pratite u video-prilogu:
Najpre se obratio Ljajić.
„Ovoj konferenciji prisustvuje i Predrag Mijatović i Danko Lazović. Mi smo ovde razmatrali organizaciju, podeljena su zaduženja, dogovorili smo dinamiku sastanaka i najmanje jednom nedeljno ćemo se sastajati i razmatrati sbve probleme i pokušati da dajemo rešenja za tekuće probleme u funkcionisanju kluba. Spremni smo da se uhvatimo u koštac i zasučemo rukave. Spremni smo za bolju atmosferu za izgradnju boljeg i uspešnijeg Partizana. Zato je jako značajna odluka navijača da se vrate. Očekujemo ih već protiv Čukaričkog i to će biti podrška svim ostalim Partizanovcima da ih podrže“, naveo je Ljajić.
Usledilo je izlaganje Mijatovića.
„Ova priča je započeta skoro, ali tu smo potpuno svesni šta nas čeka, kakav nas rad čeka, koliko ćemo napora uložiti da stvorimo nešto novo, Nismo došli da obećavamo, nego da radimo. Uhvatićemo se u koštac sa svim tekućim problemima. Tu je mnogo stvari koje treba uraditi i trebaće nam mnogo vremena. Ja bih bio najsrečniji da imam jedan čarobni štapić, da udarimo njime i da rešimo sve. To je realno. Kada je neko spreman da radi nešto novo i da rešava probleme, prvo mora da sagleda realno stanje onoga čime se bavi. Mi smo dobili neke informacije, pogledali smo to nešto na brzinu i susreli se sa nekim čudnim stvarima, ali rešavaćemo ih, ići ćemo u tom pravcu. Nama je potrebna pozitivna energija koja se crpi od naših navijača. Lako je biti Partizanovac kada ide dobro, teško je biti Partizanovac ovako. Ja sam mnogo puta imao situaciju da imam konferencije i u većim klubovima, ali sada sam uzbuđen, ne bih rekao da imam tremu, verujte pozitivno uzbuđen. Sa jako jasnom idejom šta hoćemo. Ali moram da tražim vreme“, rekao je Mijatović.
Govorio je i o saradnji sa Lazovićem.
„Moramo Danko i ja da napravimo ozbiljnu analizu sportskog sektora i trebaće nam za to vremena. U fudbalu nema puno vremena, utakmice se igraju na sedam dana. Imali smo tešku utakmicu juče, to je taj preokret, zaokret. To je sada ono što svi hoćemo da uradimo, sportski i kada su sve druge strukture tu. Generalno sportski sektor pripada Danku i meni i mi ćemo donositi odluke. Biće tu i nepopularnih odluka. Ne želim nikoga da plašim, ali da je sve kako treba mi ne bismo bili tu. Pošto nije tako, hajde da svi smognemo snage da Partizan krene nekim novim putem“, rekao je Mijatović i nastavio:
„Nemam nikakav strah, pogotovo sportske prirode. Mi smo u kući Partizana i Partizan je naš. Nemamo nikakav problem da donosimo teške i nepopularne odluke. Biće raspravljene sa ljudima sa kojima treba. Nije nikakav problem da se suočimo, samo nam treba podrška. Ako nema vas, vas medija, ako nema navijača u najvećem mogućem broju, pokazaće da smo napravili taj savez, da smo telo koje će da diše u pravcu dešavanja u situaciji koja je jako, jako komplikovana. Dobijali smo informacije. Ovde je sve, ovde je bukvalno sve. Teška je situacija, ali ne i nerešiva. Zajedno sa vama, ali sa stotinama i stotinama hiljada navijača“, dodao je Mijatović.
„Mi moramo da napadnemo, sve sfere, svakoga ko nije u našoj liniji delovanja i gledanja. Da nemamo nikakvih sentimentalnosti da li je neko naš bivši igrač i kako se zove. Imam iskustva u tome jer sam pre mnogo godina preuzeo Real Madrid kada je bio tri godine bez titule, pa sam se nekako izborio sa njima, ja mislim da ću da se izborim i sa ovom situacijom. Verujem da to može, biće apsolutna transparencija. Pre nego što uradite ili objavite nešto, pitajte“, poručio je Mijatović.
Obratio se i Lazović.
„Drago mi je špto sam ovde jer mislim da je sada najlepše biti Partizanovac. Drago mi je da postoje Partizanovci koji su spremni da pomognu nagomilanim problemima, kojih ima mnogo, ali nisu nerešivi”, naveo je Lazović.
Mijatović je govorio o odluci da dođe u klub.
„Ja i dalje ne znam kako sam ja ovde i zašto. Mi smo se dva puta sreli, prekjuče smo doneli tu odluku, ja sam došao sa sastanka i rekao da ne mogu da verujem da sam tu. Mada svaka čast Rasimu jer me je nagovorio. Ja sam ovde došao bez ikakvog interesa. Nešto me zove iznutra, dobijam informacije, zovu me neki od vas, uvek sam bio blag, naklonjen, ali sada jer imam jasnu sliku jer me je Rasim nagovorio da dođem. Tu sam, svestan svega i u krajnjoj liniji ne bismo bili tu da je drugačije. Ljude zanima samo ono juče, samo utakmicu i 90 minuta i to je neka slika nas u klubu. Koristim ovo pitanje da kažem i pošaljem poruku, Razgovarali smo sa Savom Miloševićem koji ima moju apsolutnu podršku. Sada nam ne treba Gvardiola, nego Savo Milošević. Ne treba nam ni neki ko zna kakav generalni direktor nego Danko. Jer su Partizanovci”, istakao je Mijatović.
Ljajić je otkrio da je imao sastanak sa navijačima.
„Ja sam sa navijačima pričao pre desetak dana kada sam se pitao da li da prihvatim ovo ili ne. Tada su istakli da će se vratiti na tribine onda kada se promeni uprava. Oni su bili vrlo skeptični da će se to desiti. Ja sam dobio saopštenje da se vraćaju, ta odluka je razumna i treba da je slede svi navijači i da dođu“, naveo je Ljajić.
Lazović o poslu:
„Što se tiče šta ćemo da radimo? Sve! Jer ništa ne valja. Prvo mora da se ustanovi neko stanje. Hajde dajte nam malo vremena, pričaćemo sa svima, donosićemo razumne odluke, ali svaki segment je bitan. Škola je nosilac našeg kluba kroz istoriju je jako bitna, ali sezona je u toku, imamo prvi tim. Sve je to nabacano u jedno jako teškoj situaciji u našem klubu. Pričamo sa svima u klubu, nećemo donositi radikalne odluke jer nisu u interesu. Ali vrlo brzo ćemo doneti odluke“, naveo je Lazović.
Mijatović o svom prisustvu:
„Ja ne živim dugo godina u Srbiji, To nije nikakav hendikep jer možeš da budeš uvek prisutan. Istina je da je fizička prisutnost jako bitna i ja ću često dolaziti. Od danas kada sam ja u pitanjju apsolutna transparentnost. Neću se preseliti u Beograd, ali ću biti češće prisutan, što fizički što putem aplikacija. Nastojaću da bude što više fizički. Bitno je da je Danko tu, on će biti svakodnevno na raspolaganju. Napraviće se detaljna analiza svega što se dešavalo, a na osnovu tih analiza donosiće se adekvatne odluke. Tu smo da rešavamo određene probleme. Ja znam da je teško kada je prvenstvo u toku jer armija navijača očekuje da će sve odjednom da cveta. Neće, ali će cvetati jedna stvar, a to je želja, upornost, a za to nam trebaju navijači. Svi, da veslamo pa dokle doguramo, a mislim da možemo daleko“, dodao je Mijatović.
I Mijatović o poslu koji sledi:
„Ja ću biti kratak. Mi ćemo napraviti detaljnu analizu. Ne znam koliko će nam vremena trebati. Znam da je sada popularno da neko reže, da ostavi utisak da nešto menja. Naša ideja nije takva, ne treba da žurimo. Da li ćemo se pojačati u januaru? Ne znam, ali najverovatnije nećemo, nećemo jer verovatno nećemo moći. Da li ćemo probati da nešto uradimo? Verovatno hoćemo. Ali ima tekućih stvari koje su veći prioritet od pojačanja. Moramo da pričamo o tome šta smo zatekli. Ne tražimo krivca, ali treba da tražimo rešenje. Pa kada jednom posložimo sve, pa ćemo imati vremena da se pitamo ko je kriv. Samo imamo vremena da se maksimalno posvetimo. Verovatno ćemo donositi i pogrešne odluke. Dajte nam prostora i vremena i pozitivne energije“, poručio je Mijatović.
Ljajić o uštedama.
„U ovom trenutku Partizan ima dug. Ovo je kao i u svakoj firmi, kada nema većeg prihoda morate da štedite gde možete. Partizan plaća 319 plata, od toga 55 igračkih. Ne možemo da uštedimo na radniku, moramo da krešemo velike plate gde se to može. Za sportski sektor, Peđa i Danko će da vide kakva je situacija, postoji li tu prostor za uštede. Ali na godišnjem nivou je to 10 miliona evra za plate igrača. Samo da imate to u vidu. Moraćemo da štedimo gde god je moguće, a da to bude što pravednije. Ne mogu svi isto da osete teret krize. Prema tome, ostavite nam vremena. Radi se o osetljivoj stvari, o ljudskim sudbinama, mi nešto moramo da uradimo da bi se Partizan spasio. Ne može da se spasi ako nekome ko je teško bolestan pije čaj od nane. Čak i da neko donese džak para, mi moramo da napravimo drugi sistem“, naveo je Ljajić.
Lazović o „ujutru“:
„Da li ste sada čuli šta su problemi? Ja sada da pričam šta su planovi u januaru? Partizan je u velikom problemu i ja ću insistirati na tome da se to ne ponovi. Meni je mnogo teško što ne mogu da vam kažem da ćemo u januaru biti još jači. Ne znam da vam kažem šta će biti ujutru. Mi imamo dug od 60 miliona i šta ćemo još naći to je upitno. Moramo biti realni, dajte nam vreme koje nam je potrebno da ustanovimo probleme jer je Partizan vrlo ugrožen“, istakao je Lazović.
Mijatović o pitanjima:
„Ko radi danas džabe? E mi ćemo da radimo! Jer nemamo nikakav interes osim onog partizanskog što imamo. Pa će navijači shvatiti, pa ćemo se ispričati sa svim igračima, pa ću ja nekom igraču da objasnim i da ga pitam nešto što će mi dati neku ideju. Moramo biti transparentni, komunikativni, iskreno. Evo ja ću sada reći zašto sam došao. Jer je Rasim bio iskren. Ja sam ti prekjuče postavio tri pitanja, da si mi bilo šta odgovorio, ne bih bio tu. Kako možemo nešto novo da postignemo. Ja ne vredim, ja sam u problemu, pomozi mi. Ako glumiš, niko neće da ti pomogne”, dodao je Mijatović.
Lazović o omladinskoj školi:
„Sve je ključ. Ovo traje dugo. Sada bi bilo jako ružno sa moje strane da kritikujem nešto, a nisam prisutan. Bili smo pre četiri godine druga škola u Evropi, a sada imamo tendenciju da ona polako nestaje. Da nam deca odlaze. To mora da se zaustavi. Moramo prvo da ne idemo ka dole. Za to su potrebni ljudi i ja nemam čarobni štapić. Imam samo jednu veliku ljubav prema ovom klubu i sve ću uraditi da taj pad zaustavim. Škola je izvor sredstava ovog kluba. Bila i biće. Svaka druga priča finansiranje Partizana nema nikakvog smisla“, istakao je Lazović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala