- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako je Amerika u „čišćenje” Jokićevog puta ka tituli uvukla i Partizan?

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2024
Pratite nas
Nikola Jokić može da odahne, najveći rival Denvera u Zapadnoj konferenciji NBA lige Minesota odrekla se prve zvezde tima Karla Entonija Taunsa i poslala ga je u Njujork, koji je zbog tog posla zapao u probleme čije rešenje Amerika vidi u - Partizanu?!
Prošle sezone je Minesota žestoko namučila Denver, zahvaljujući veoma snažnoj centarskoj liniji koju su činili Rudi Gober, Karl Entoni Tauns i Naz Rid uspeli su da uspore Jokića i eliminišu Nagetse, ali su se uoči početka nove sezone odlučili za drugi put.
Ogromne plate zvezda poput Entonija Edvardsa, Gobera i Taunsa primorale su upravu kluba da se odrekne jednog od njih i izbor je pao na poslednjepomenutog.
Poslat je Tauns u Njujork u zamenu za Džulijusa Rendla i Dontea Divićenca, čime je u Velikoj jabuci ostalo upražnjeno mesto u timu.
Kako već pravila NBA lige nalažu, svi timovi moraju da imaju popunjene pozicije uoči početka lige, što daje novi zadatak upravi Njujorka.
I pravo niotkuda, u toj priči se pojavilo ime košarkaša Partizana Dvejna Vašingtona.
Momak koji je letos Ameriku zamenio Srbijom već nekoliko puta je imao dvosmerne ugovore sa Njujorkom po kojima je mogao da igra i u NBA i u Razvojnoj ligi.
Ali, posle godina seljakanja, odlučio se američki bek rođen u Nemačkoj da dođe u Evropu i pronađe trajnu destinaciju, što američki mediji stavljaju pod znak pitanja.
Na društvenim mrežama su se pojavile teorije po kojima bi Njujork mogao da potpiše Vašingtona, plati obeštećenje Partizanu, potom ga prosledi u neku drugu ekipu koja bi ga otpustila što bi značilo i povratak u redove crno-belih.
"Lak novac za Partizan", prokomentarisao je Džon Holindžer, navodno se radi o obeštećenju od milion dolara.
Partizan neće zaigrati na tu kartu, Vašington je već postao integralni deo tima trenera Željka Obradovića i nije bilo verovatno da se uprava odluči za "malverzacije" ovoga tipa. Čak ni za "lak novac" kako kažu Amerikanci.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala