- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Jedinstven projekat: Ruska vojska izgradila čitav „podzemni grad“ na hersonskom pravcu

© Sputnik / Sergey Bobylev / Uđi u bazu fotografijaVojnici Južne grupe trupa Ministarstva odbrane Rusije, SVO
Vojnici Južne grupe trupa Ministarstva odbrane Rusije, SVO - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2024
Pratite nas
Ruski vojnici su na hersonskom pravcu realizovali projekat jedinstvenog „podzemnog grada“ za boravak i odmor vojnika. Struktura obuhvata sve što je neophodno, a ukupna dužina podzemnih prolaza je više od četiri kilometra.
„Ruska vojska je na hersonskom pravcu napravila 'podzemni grad' za smeštaj vojnika grupe trupa 'Dnjepar'. 'Podzemni grad' ima prostorije za boravak, kuhinju, trpezariju, kupatilo, perionicu veša, teretanu, radionicu za popravku odeće, kao i frizerski salon“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Kako je precizirano, podzemne prostorije su prostrane i imaju savremenu opremu. U svakoj od njih se nalaze peći za grejanje, organizovan je sistem ta spoljašnju i unutrašnju komunikaciju, uvedena je struja i deluje centralni sistem za upozorenje. Pored toga, sprovedena je i voda.
Takođe, u „podzemnom gradu“ se drže predavanja o vojnim disciplinama što omogućava održavanje borbene gotovosti i učenje i u terenskim uslovima.
Ukupna dužina prolaza i rovova „podzemnog grada“ je veća od četiri kilometra, a komunikacije su postavljene na dubini od preko četiri metra. To omogućava da se stvore ugodni uslovi za boravak vojnika.
Nakon odmora, jedinice se šalju na kontakt liniju kako bi izvršavali postavljene zadatke.
Još u februaru je saopšteno da se na hersonskom pravcu prave „podzemni gradovi“. Kako je tada rekao predstavnik grupe „Dnjepar“ za Sputnjik, prostorije „grada“ su pokrivene pločama od teškog betona i zaštićene zemljanim nasipima kako bi se rizici po vojsku sveli na minimum.
Pogledajte kako izgleda „podzemni grad“ u LNR:
Ruska avijacija iz baze Hmejim - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Oslobođena Makejevka u LNR; Rusi gađali zgradu sa oficirima NATO u Zaporožju
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala