- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.
Raketni sistem iskander M u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija

UŽIVO "Iskanderima" uništeno skladište municije u Dnjepropetrovsku

Pratite nas
Specijalna vojna operacija u Ukrajini, dan 948. Ruska vojska nastavlja uspešno da oslobađa teritoriju DNR i da se obračunava sa ukrajinskim jedinicama u pograničnim delovima Kurske oblasti. Na hersonskom pravcu ukrajinske snage su oslabljene.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
11:18 28.09.2024
Jedan civil je poginuo, a dvoje je ranjeno u ukrajinskom granatiranju Belgorodske oblasti, saopštio je gubernator Vjačeslav Gladkov.
09:40 28.09.2024
09:37 28.09.2024
Pomoćnik ruskog predsednika i predsednik Pomorskog kolegijuma Nikolaj Patrušev sastao se u Kalinjingradu sa komandom Baltičke flote.
Na sastanku je razmotreba vojno-politička situacija u Baltičkom regionu i mere za zaštitu nacionalnih interesa Rusije u Baltičkom moru i drugim delovima Svetskog okeana, navedeno je u saopštenju.
Posebna pažnja posvećena je pitanjima borbene gotovosti snaga flote.
08:59 28.09.2024
Ruska vojska je "iskanderima" uništila skladište municije za raketne sisteme ukrajinskih Oružanih snaga u fabrici "Južmaš" u Dnjepropetrovsku, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
07:17 28.09.2024
Tokom noći iznad Belgorodske i Kurske oblasti oboreno je pet ukrajinskih dronova, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
07:10 28.09.2024
Ukrajinske jedinice na hersonskom pravcu su oslabljene jer je jedan deo njih prebačen u Donbas i u Kursku oblast, rekao je za Sputnjik gubernator oblasti Vladimir Saljdo.
On je naveo i da su ukrajinske snage potisnute sa leve obale Dnjepra i sa najvećih ostrva u delti reke.
07:09 28.09.2024
Ukrajinski vojnici koji su obučeni za upravljanje tenkovima NATO mesecima čekaju na južnodonjeckom pravcu u pozadini isporuku tehnike, rekao je za Sputnjik ukrajinski zarobljenik Vladimir Kusko.
"Nekoliko vojnika koje znam išli su na obuku za 'leopard' . Obučavali su se 30 dana a sad ili nema tehnike ili nema dovoljno posada", rekao je on.
Kusko je za Sputnjik ispričao i kako je mobilisan - dok je šetao sa sinovima parkom u Sumskoj oblasti pojavili su se zaposleni u vojnom odseku i odveli ga u automobil. Lekarski pregled je prošao po hitnom postupku i par dana kasnije bio je već na frontu.
07:06 28.09.2024
Najnoviji ruski borbeni helikopteri Ka-52 M "aligator" izveli su napad avijacionim raketama na živu silu i tehniku ukrajinske vojske u pograničnom delu Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala